Ελλάδα

Κορονοϊός – Ελλάδα: Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει «έμφραγμα» στα νοσοκομεία

H μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού «χτυπά» καμπανάκι στα νοσοκομεία της χώρας. Τα κρούσματα φτάνουν πλέον και ξεπερνούν τα 2.000 την ημέρα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ξανά κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών σε σχέση με τα εξιτήρια ασθενών με Covid-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν τις τελευταίες ημέρες από τα νοσοκομεία και φέρνει στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, στις 28 Ιουνίου οι εισαγωγές ήταν 33 έναντι 62 εξιτηρίων, ενώ στις 4 Ιουλίου έγιναν 59 έναντι 15 εξιτηρίων.

Click4more: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Στις 7 Ιουλίου οι εισαγωγές έχουν αγγίξει τις 68 με τα εξιτήρια να είναι 60, ενώ στις 11 Ιουλίου οι εισαγωγές έχουν φτάσει να είναι 85 έναντι μόλις 22 εξιτηρίων.

Κορονοϊός – Ηλικίες και εμβόλια

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ECDC την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα παρουσιάζουν οι ηλικίες 18 – 24. Πρόκειται για ποσοστό της τάξης 9,4% με τουλάχιστον 1 δόση να έχει πραγματοποιήσει το 21,4% και καθόλου εμβολιασμένο να είναι 78,6%.

Αμέσως μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει η ηλικιακή ομάδα των 25 – 49  ετών (28,7%) με το 46,7% να έχει κάνει την πρώτη δόση και το 53,3% να μην έχει εμβολιαστεί.

Click4more: Μόνο για εμβολιασμένους όλοι οι κλειστοί χώροι από τις 16 Ιουλίου

Ακολουθούν οι ηλικίες 50 – 59 ετών ( 55,6%) με τουλάχιστον μια δόση να έχει κάνει το  64,6% και καθόλου εμβολιασμένο να είναι 35,4%. Στους 60 – 69 η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει το 69,1%  με το 74,6% να έχει κάνει μια δόση ενώ δεν έχει εμβολιαστεί το  25,4%. 

Τέλος στο 75,6% φτάνει η εμβολιαστική κάλυψη του ηλικιακού γκρουπ 70 – 79 με 79.2% να έχει κάνει μια δόση τουλάχιστον και 20.8% να μην έχει εμβολιαστεί ενώ πρώτη στους εμβολιασμούς είναι η ηλικιακή ομάδα 80 άνω με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει στο 67,2% αφού το 70,1% έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση και 29,9% να μην έχει εμβολιαστεί.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 19χρονος με χτύπησε στο κεφάλι μαζί με φίλο του» λέει ο 18χρονος που ξυλοφόρτωσε συνομήλικό του στη Χαλκίδα
«Αποδεικνύεται ότι ο εντολέας μου έχει κακώσεις και έχει πάθει εγκεφαλική διάσειση από τα χτυπήματα, αυτός ήταν το θύμα», τονίζει ο δικηγόρος του 18χρονου που επιτέθηκε στον 19χρονο
Το θύμα ξυλοδαρμού στη Χαλκίδα
2
Η «Κυρά του Δέλτα» στον Έβρο απέκτησε ρεύμα έπειτα από 45 χρόνια – Με παρέμβαση Μητσοτάκη ηλεκτροδοτήθηκε η καλύβα της
Η καλύβα της κυρίας Παπακωστίδου βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου και η ηλεκτροδότηση έγινε με πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή
Άρτεμη Παπακωστίδου, η «Κυρά του Δέλτα» με την ελληνική σημαία στον Έβρο
Καρέ καρέ η στιγμή που 4 κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε σπίτι στη Βαρυμπόμπη - Άρπαξαν ολόκληρο συρτάρι και εξαφανίστηκαν
Οι κάτοικοι στην Βαρυμπόμπη κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν ομαδική συνομιλία στα social media για να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για ύποπτα άτομα στην περιοχή
Ληστές