Ελλάδα

Κορονοϊός: Γέμισαν περιπολικά οι πλατείες – Από τα μεγάφωνα καλούν τους πολίτες να μην συνωστίζονται

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δουλειά έπιασαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ που ξεκίνησαν τις περιπολίες με αυτοκίνητα σε πλατείες και πάρκα και μέσω ηχητικού μηνύματος προτρέπουν τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό λόγω του κορονοϊού.

Στην πλατεία στο Μοναστηράκι το απόγευμα της Τρίτης έκαναν την εμφάνισή τους περιπολικά της ΕΛΑΣ και από τα μεγάφωνα ενημέρωναν τους πολίτες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

«Ακολουθείτε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» ακουγόταν από τα μεγάφωνα με την επισήμανση ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. «Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων μέχρι τις 4 Οκτωβρίου», αναφέρει μεταξύ των άλλων το μήνυμα το οποίο εκτός από τα ελληνικά ακούγεται στα αγγλικά και τα αραβικά.

Τα ηχητικά μηνύματα είναι ένας μόνο από τους τρόπους για να αποτρέψουν οι Αρχές τον συνωστισμό σε πλατείες, πεζοδρόμους, άλση και άλλους χώρους όπου μαζεύεται κόσμος και ελοχεύει ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές περιπολίες έχουν αναπροσαρμοστεί για το σκοπό αυτό, ενώ εκπονήθηκε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι Περίπου 50 περιπολικά στο κέντρο της Αθήνας με ηχητικά μηνύματα ενημερώνουν τους πολίτες ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και για λόγους δημόσιας υγείας απαγορεύεται ο συνωστισμός.

peripoliko monastiraki

peripoliko monastiraki

Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ντόρα και Αλεξία Μπακογιάννη: Προσωπική δικαίωση για εμάς η καταδίκη του Στέφανου Χίου για δυσφήμιση και προσβολή μνήμης νεκρού
«Η απόφαση ας γίνει αφορμή  να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Δεν είναι όπλο εκβιασμού, διασυρμού και κανιβαλισμού»
Αλεξία Μπακογιάννη
Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση η 28χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Ηράκλειο - Απολογείται σήμερα ο σύζυγός της
Συνεχίζει και δεν θυμάται τίποτα από τη στιγμή της παράσυρσης - Ο σύζυγός της αναμένεται να υποστηρίξει πως άνοιξε την πόρτα και ξαφνικά έπεσε έξω
Το ζευγάρι από το Ηράκλειο