Δευτέρα, 4 Μαρ.
11oC Αθήνα

Κορονοϊός – Γκάζι: Λουκέτο σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί – Είχε πελάτες χωρίς πιστοποιητικά

Διευκρινίσεις για την ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free Wallet

Λουκέτο επιβλήθηκε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ καθώς σε έλεγχο που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου εντοπίστηκαν πελάτες που δεν είχαν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Στο συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι μπήκε λουκέτο για 60 ημέρες καθώς αυτή ήταν η τρίτη παράβαση μέσα σε λίγες ημέρες και του αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων που διενεργούνται για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ένας κλειδαράς, ο οποίος επιτέθηκε στο κλιμάκιο που πραγματοποιούσε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ουρές ανεμβολίαστων στα φαρμακεία για rapidtest πριν το ποτό

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα φαρμακεία, λίγη ώρα πριν τη βραδινή έξοδο για ποτό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τη διενέργεια ενός, έστω και καθυστερημένου, rapid test, που απαιτείται για τη διασκέδαση και όχι μόνο μετά τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα.

Οι πολίτες, που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεαρής ηλικίας, περίμεναν σε ουρές έξω από φαρμακεία το Σαββατόβραδο προκειμένου να κάνουν rapid test, μιας και αύριο είναι Κυριακή, και τα νέα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ θέλουν, μεταξύ άλλων, όλους όσοι κάθονται σε μεικτούς χώρους εστίασης ναι επιδεικνύουν αρνητικό τεστ εντός 48 ωρών.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο επί της Αγίας Σοφίας. γενικά τα Σαββατοκύριακα είναι αυξημένη η ζήτηση, όμως το αποψινό ξεπέρασε τα προηγούμενα. «Είναι λογικό πως λόγω των νέων μέτρων οι πολίτες επιθυμούν να είναι σίγουροι πως θα μπορέσουν απόψε και αύριο να εξυπηρετηθούν από τους χώρους που επιθυμούν».

Υπενθυμίζεται πως, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε χθες αργά το βράδυ, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας προβλέπουν την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και καταστήματα με την επίδειξη αρνητικού rapid test ή PCR για τους ανεμβολίαστους.


Αναλυτικά:

– Ανήλικοι: Για παιδιά και εφήβους έως και 17 ετών η πρόσβαση σε μικτούς & αμιγείς χώρους θα γίνεται με αρνητικό self test
– Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Με αρνητικό Rapid test ή PCR πρόσβαση σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα
– Ανεμβολίαστοι καταναλωτές: Με αρνητικό Rapid test ή PCR οι αγορές εντός καταστημάτων
– Είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες & τράπεζες: Με αρνητικό Rapid test ή PCR

Υποχρεωτική θα είναι επίδειξη μοριακού ή rapid τεστ για την είσοδο σε:
– εμπορικά κέντρα και καταστήματα
– κομμωτήρια
– τράπεζες
– μεικτούς χώρους διασκέδασης (πχ: ο εξωτερικός χώρος ενός καφέ)


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις