Ελλάδα

Κορονοϊός: Γυναίκα 40 ετών το τρίτο κρούσμα! Νοσηλεύεται στο Αττικόν

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν. Στην Θεσσαλονίκη τα άλλα δυο κρούσματα. Κλειστό για 14 ημέρες το σχολείο του γιου της 38χρονης.

Μια γυναίκα 40 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου, σύζυγος στελέχους μεγάλης εταιρείας στα νότια προάστια, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία είναι το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην χώρα μας αυτή την φορά στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Τα άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία και τον γιο της, μαθητή Δημοτικού.

Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Κλειστό για 14 ημέρες το σχολείο του γιου της 38χρονης

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη – Για μένα η Καρυστιανού είναι πολιτικός»
Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «είναι η δικηγόρος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον γιατί παίρνει τον λόγο συνέχεια, ήταν ο λόγος που είπα ότι πρέπει να γίνει σιωπή για να ακουστούν τα ονόματα των παιδιών μου»
Ο Νίκος Πλακιάς
13
Έρευνες του ελληνικού FBI στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου για την υπεξαίρεση κονδυλίων
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννη Παναγόπουλου αλλά και στις εταιρείες με τις οποίες είχε κάνει τις συμβάσεις η ΓΣΕΕ
Ο Γιάννης Παναγόπουλος 18
Μητέρα από την Ελβετία ευχαριστεί τον δήμαρχο Λειψών για τη σωτηρία του γιου της – Ο αγροτικός γιατρός τον διέγνωσε με σακχαρώδη διαβήτη
Η μητέρα έστειλε μια συγκλονιστική επιστολή στον δήμαρχο Λειψών για τον τρόπο που λειτούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περίπτωση του γιου της
Ο 12χρονος που διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη
Youth Pass 2026: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιους αφορά, ποιες παροχές προβλέπει και σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να αξιοποιηθεί
Έως 15 Μαΐου 2026 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr ή στα ΚΕΠ για οικονομική ενίσχυση, προς ενίσχυση πολιτισμού, τουρισμού και μεταφορών
Two female friends enjoying a movie night, sharing popcorn and laughs, creating a joyful and memorable cinema