Ελλάδα

Κορονοϊός: Η ταυτότητα των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα – Από που προέρχονται

Δεκαέξι νέα κρούσματα του Covid – 19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη (23.06.2020). Κανένας θάνατος δεν αναφέρθηκε το τελευταίο 24ωρο. Διαβάστε τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 16 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, τα περισσότερα – 9 τον αριθμό – καταγράφηκαν στη Θράκη. Πιο αναλυτικά: 8 στην Ξάνθη, 1 στη Ροδόπη, 2 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 2 στην Αθήνα, 1 στην Έδεσσα και δύο εισαγόμενα κρούσματα από το εξωτερικό, τα οποία εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Click4more: 16 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 8 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

xartis koronoios

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 3.302, από τα οποία το 55.0% αφορά άνδρες, 728 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.844 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα: 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη ΕΔΩ:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη ύψους 500.000 ευρώ και τα ηρεμιστικά
Οικονομικά κίνητρα «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την στυγερή δολοφονία της γυναίκας - Προσπαθούσε να πουλήσει το σπίτι στο Κολωνάκι αλλά η μητέρα του αρνιόταν
Ελένη Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 32 λεπτά
12
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα, ο πατέρας και ο 6χρονος αδελφός του με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα - Τι λέει γείτονας και φίλος της οικογένειας στο newsit.gr για την τραγωδία στο Ρίζωμα
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»