Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οι πρώτες αντιδράσεις για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός: Οι πρώτες αντιδράσεις για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με τους ανεμβολίαστους να βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού των ειδικών  για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πλέον η είσοδος στα καταστήματα εστίασης επιτρέπεται μόνο σε όσους πελάτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ εργαζόμενοι και ταξιδιώτες που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test τα οποία θα πληρώνουν από την τσέπη τους.    

«Θα δημιουργηθούν προβλήματα»

«Μέχρι στιγμής ο καιρός ήταν εξαιρετικός και βοήθησε στο να μπορεί να κάθεται έξω ο κόσμος. Σιγά σιγά θα δούμε να γεμίζουν και οι εσωτερικοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους όμως. Εμείς ελπίζουμε να λειτουργήσει σωστά και για την ασφάλεια τη δική μας και των πελατών μας. Είναι σωστό να λειτουργούμε έτσι για να είμαστε όλοι ασφαλείς», λέει στο newsit.gr o Διονύσης Κατρανίτσας, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης και συνεχίζοντας προσθέτει.

«Βέβαια σίγουρα θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, ειδικά σε μεγάλες παρέες που ίσως ανάμεσα τους να έχουν και κάποιον ανεμβολίαστο, αλλά θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε. Όσον αφορά τους εμβολιασμού στο προσωπικό, εμείς ανάμεσα σε 40 εργαζόμενους, έχουμε πρόβλημα μόνο με έναν που δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το εμβόλιο και θα δούμε πως θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί του. Αυτό είναι μια κατάσταση που θα δημιουργήσει προβλήματα».

«Είναι σωστό το μέτρο»

Από την πλευρά της η 20χρονη Παρισιάνθη, είναι ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι σωστό, παρότι η ίδια για τις επόμενες ημέρες δεν θα μπορεί να βρεθεί σε κάποια καφετέρια η εστιατόριο.  

«Εγώ έχω κάνει προς το παρόν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου και αντιμετωπίζω πρόβλημα με το μέτρο που ισχύει στην εστίαση. Δεν μπορώ ακόμα να πηγαίνω όπου θέλω με την παρέα μου και περιμένω να κάνω και τη δεύτερη δόση για να έρθει επιτέλους η ελευθερία μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό το μέτρο πάντως», αναφέρει η Παρισιάνθη.  

click4more: Μέτρα για ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδότηση με 30€ ανά μεγαβατόρα – Αφορά όλους τους παρόχους

Όσον αφορά τώρα τους εργαζόμενους θα πρέπει όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμό να πραγματοποιούν ένα rapid test κάθε εβδομάδα με δικά τους έξοδα και να το προσκομίζουν στην εργασία τους. Το κάθε test κοστίζει 10 ευρώ όποτε ο εργαζόμενος θα πρέπει μηνιαίος να διαθέτει το ποσό των 40 ευρώ.

«Εμείς γιατί κάναμε το εμβόλιο;»

 «Εργάζομαι ως πωλητής σε εταιρεία και έρχομαι καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο. Εγώ έχω κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και βρίσκω απολύτως λογικό όσοι δεν εμβολιάστηκαν να πρέπει να κάνουν τεστ. Και με δικά τους έξοδα, γιατί όχι; Εμεις γιατί κάναμε το εμβόλιο κανονικά; Στη δική μου δουλειά ευτυχώς είναι λίγοι οι ανεμβολίαστοι», τονίζει ο Αντώνης που εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία. 

«Υπερβολικό μέτρο»

Διαφορετική άποψη με τον Αντώνη, έχει ο Κωνσταντίνος που εργάζεται σε καφετέρια. «Εγώ το βρίσκω υπερβολικό να κάνουμε rapid test δυό φορές την εβδομάδα. Για τους δικούς μου λόγους δεν έχω εμβολιαστεί και δεν θα το κάνω και πιστεύω ότι όλα αυτά γίνονται για να μας υποχρεώσουν. Το να κάνουμε τα τεστ είναι επιπλέον κόστος για εμάς τους εργαζόμενους. Πρέπει να βρεθεί άλλη λύση».

«Τραγικό αυτό που γίνεται»

Με rapid test όμως ταξιδεύουν με τα ΚΤΕΛ από σήμερα κι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. «Ταξιδεύω από Θεσσαλονίκη για Άρτα. Είναι τραγικό όλο αυτό που γίνεται με τα rapid test. Δεν γίνεται να μας υποχρεώνουν να δίνουμε κάθε φορά 10 ευρώ επιπλέον για να κάνουμε το τεστ και να ταξιδέψουμε. Τώρα εγώ για να πάω στην Άρτα ξόδεψα 50 ευρώ περίπου και για το εισιτήριο και για το τεστ. Και θα πληρώσω άλλα τόσα για να επιστρέψω. Και είναι μία διαδρομή που πρέπει να την κάνω συχνά», λέει ο Γιώργος. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις