Ελλάδα

Κορονοϊός: Πρόστιμα 429.000 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων

Το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν χθες από την ΕΛ.ΑΣ. και τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες που διενεργούν τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού κατά του κορονοϊού έφτασε τα 429.000 ευρώ. 

Συνολικά διενεργήθηκαν 75.798 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.401 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 78% για μη νόμιμη μετακίνηση και 18% για μη χρήση μάσκας.

Δεν έλειψαν ούτε χθες και οι παραβάσεις από καταστήματα, των ειδικών κανόνων λειτουργίας τους.

Λειτουργούσε παράνομα γυμναστήριο στην Κρήτη

Ενδεικτικά, η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Κρήτη που ήταν σε λειτουργία. Σε κομμωτήριο επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ γιατί λειτουργούσε με πελάτες που δεν είχαν κλείσει ραντεβού. Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.300 ευρώ επέβαλε σε κατάστημα για μη τήρηση των μέτρων για παράδοση εκτός (click away) και μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος.

Αντίστοιχα, το λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, ενώ ίδιου ύψους ήταν και τα συνολικά πρόστιμα που επέβαλαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε τέσσερα καταστήματα, για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λάρισα: Τρεις ενστάσεις έγιναν για την υποστήριξη της κατηγορίας - Στις 27 Μαΐου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
Μόλις τρεις κατηγορούμενοι προχώρησαν σε ενστάσεις για την παράσταση κατά περίπτωση του ελληνικού Δημοσίου των Δικηγορικών Συλλόγων και του Σωματείου Ελλήνων Μηχανοδηγών
Δίκη Τέμπη, Λάρισα
Περιφέρεια Αττικής για Προσφυγικά: «Δεν υφίσταται κανένα σενάριο κατεδάφισης, εγκατάλειψης ή εμπορευματοποίησης»
Με άτυπο ενημερωτικό σημείωμα ανοίγει τα «χαρτιά» της σχετικά με το έργο της ανάπλασης και αποκατάστασης στα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίνοντας έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα που θα έχει το έργο
Τα Προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή διαμαρτυρήθηκαν για την αναμμένη μηχανή της κλούβας την ώρα που έκαναν δηλώσεις
Την στιγμή που ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έμπαινε στο κτίριο πλησίασε τους αστυνομικούς με τους ίδιους να απαντούν ότι απλά φόρτιζαν την μπαταρία και δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα στην πράξη τους
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος διαμαρτύρεται στους αστυνομικούς
27