Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Κύμη: Σαββατοκύριακο στο γραφικό χωριό της Εύβοιας

Κύμη: Σαββατοκύριακο στο γραφικό χωριό της Εύβοιας

Η Κύμη στην Εύβοια έχει ομορφιά διαφορετική. Αρχοντική με θέα που μαγεύει. Είναι δε τόσο κοντά στην Αθήνα που ενδείκνυται για τις εκδρομές του σαββατοκύριακου, ακόμη και για το Πάσχα.

Θα συναντήσεις τοπία καταπράσινα, θέα στο Αιγαίο και όμορφα αξιοθέατα. Κλείνεις κατάλυμα και έφυγες γι’ αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας.

Αν, λοιπόν, κανονίσεις σύντομη απόδραση στο Μπαλκόνι του Αιγαίου όπως αποκαλούν συχνά την Κύμη για την πανοραμική της θέα, θα δεις πολλά περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι.

Και ίσως τελικά γίνει η αγαπημένη σου επιλογή για τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου από την Αθήνα.

Οι στάσεις που πρέπει να κάνεις είναι αρκετές. Αρχικά, στο Λαογραφικό Μουσείο. Έχει ιδρυθεί το έτος 1981 από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης.

Θα το βρεις σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό που θα σε κάνει να βγάλεις γρήγορα τη φωτογραφική σου μηχανή. Μεταξύ άλλων θα δεις κεραμικά, δείγματα λαϊκής ζωγραφικής και λιθογλυπτικής αλλά και υφαντά.

Στην Παραλία της Κύμης, δε θα σταθείς απλά. Θα περάσεις μια ολόκληρη μέρα χωρίς να το καταλάβεις. Θα πας βόλτα, θα φας, θα πιεις. Είναι ένας πολύ γραφικός οικισμός που δε σου αφήνει περιθώρια να δυσαρεστηθείς. Από εκεί συνδέεται επίσης και η Εύβοια με τη Σκύρο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις