Ελλάδα

Λάρισα: Βρήκε στο μπαλκόνι του γιγάντιο και δηλητηριώδες έντομο που μοιάζει με κατσαρίδα

Φτάνει τα 12 εκατοστά. Περπατάει, κολυμπάει, πετάει και το δάγκωμά του είναι δηλητηριώδες. Αυτό το σπάνιο έντομο, ο λιθόκερος, έκανε την εμφάνισή του σε σπίτι στη Χαραυγή στη Λάρισα και προκάλεσε «συγκοπή» στον ιδιοκτήτη.

Ο ανυποψίαστος άνδρας βγαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Λάρισα, είδε ένα τεράστιο έντομο που έμοιαζε με κατσαρίδα. Κοιτάζοντας το καλύτερα, κατάλαβε πως πρόκειται για λιθόκερο και το απομάκρυνε με ασφάλεια από τη βεράντα του, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Ο λιθόκερος ή αλλιώς «Lethocerus Patruelis – Belostomatidae» είναι ένα γιγάντιο, δηλητηριώδες και υδρόβιο έντομο το οποίο τρέφεται με ψαράκια, αμφίβια και μικρά οστρακόδερμα.

Το μέγεθός του μπορεί να φτάσει ως και τα 12 εκατοστά. Το δάγκωμά του είναι πολύ ισχυρό, επίπονο και δηλητηριώδες, αν και όχι θανατηφόρο για τον άνθρωπο.

Δείτε το απίστευτο έντομο:

Όσοι έχουν δει κάποιο λιθόκερο, το έχουν παρομοιάσει ως μία κατσαρίδα που πετάει και κολυμπάει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή που θάβουν ζωικά απόβλητα στον ποταμό Λούρο - Ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων στην Πρέβεζα
Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα
Απόβλητα στην Πρέβεζα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ