Ελλάδα

Λένα Σαμαρά: Η συγκινητική ανάρτηση της Λίλιαν Βιλδιρίδη – «29 χρόνια μαζί, καλό ταξίδι άγγελέ μου»

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη, γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ήταν φίλη με την κόρη του Αντώνη Σαμαρά από παιδάκια, πήγαιναν μαζί σχολείο ενώ σπούδασαν μαζί και στο Λονδίνο

Δεν χωράει ανθρώπινος νους το πόσο άδικα και ξαφνικά έφυγε η Λένα Σαμαρά, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Συγγενείς και φίλοι της Λένας Σαμαρά έχουν βυθιστεί στο πένθος από το βράδυ της Πέμπτης (07.08.2025), από όταν και έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της. Μάλιστα, ο γιος του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Σαμαράς, αποχαιρέτησε δημόσια την μεγάλη του αδερφή με μία σπαρακτική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Με τον ίδιο τρόπο είπε το δικό της αντίο στην καλή της φίλη και η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας γνωριζόταν με τη Λένα Σαμαρά για δεκαετίες, από όταν ήταν ήδη μικρά κοριτσάκια.

Το βράδυ του Σαββάτου η Λίλιαν Βιλδιρίδη έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια που πέρασε μαζί με τη Λένα Σαμαρά.

«29 χρόνια μαζί… Και τώρα; Τώρα; Πέταξες ξαφνικά για τη γειτονιά των αγγέλων.. Καλό ταξίδι άγγελέ μου… Για μένα πάντα θα είσαι μοναδική!», έγραψε στη συγκινητική ανάρτησή της.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lilian Venetia Vildiridi (@lilian_v_vildiridi)

Το βίντεο που ανέβασε η Λίλιαν Βιλδιρίδη το συνόδευσε με το γνωστό και συγκινητικό τραγούδι «Να με θυμάσαι και να με αγαπάς» του Σταύρου Ξαρχάκου, το οποίο είχε ερμηνεύσει η Μελίνα Μερκούρη.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία της Λένας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σήμερα το πρωί, έκανε νέα ανάρτηση στα social media ζητώντας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς.

«Αντί στεφάνου για τη Λένα, η οικογένειά μας παρακαλεί, όσους το επιθυμούν, να ενισχύσουν φορείς με κοινωφελείς σκοπούς και δραστηριότητα. Αυτό ήθελε η Λένα μας», έγραψε ο Αντώνης Σαμαράς παραθέτοντας λίστα με όλα τα ιδρύματα όπου μπορούν να κατατεθούν τα χρήματα.

Η 34χρονη Λένα Σαμαρά, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου είχε μεταφερθεί από το Σισμανόγλειο μετά από επιληπτική κρίση που υπέστη. Κατά την διαδικασία εξετάσεών της στον Ευαγγελισμό υπέστη ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν, τελικά κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ασφυκτικό θάνατο «βλέπουν» οι αρχές για την 59χρονη στον Εύοσμο - Λείπουν αντικείμενα από το σπίτι της
Με λουρί τσάντας βρέθηκε δεμένη στον λαιμό - Οι αρχές κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση - Το χρονικό της τραγωδίας
Το σπίτι της 59χρονης
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
Τέμπη: Η άγρια κόντρα Σεβαστίδη – Κωνσταντοπούλου, το «λίφτινγκ» στην αίθουσα και το πλάνο δικαστών και αστυνομίας για την δίκη
Το λεκτικό μπρα ντε φερ ανάμεσα στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, συνθέτει ένα «πολεμικό» σκηνικό που δυναμιτίζει περισσότερο την κατάσταση ενόψει της αυριανής επανέναρξης της δίκης
Η δίκη για τα Τέμπη
Η Ελλάδα αποχαιρετά την ανεπανάληπτη Μαρινέλλα: Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός της, πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα
Μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου - Στις 14:00 θα μεταφερθεί η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών
Το φέρετρο της Μαρινέλλας και η οικογένειά της
Η κακοκαιρία Erminio έρχεται με ακραία φαινόμενα - Καταιγίδες, άνεμοι 11 μποφόρ και κύματα 6 μέτρων
Για την Αττική υπάρχει κόκκινη προειδοποίηση, καθώς αναμένονται  ισχυρές καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους, ενώ μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος για να εκδηλωθούν πλημμύρες
βροχή στην Αθήνα 6
Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Μαρινέλα - Στις 14:00 η κηδεία της σπουδαίας καλλιτέχνιδας, από τις 8 σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της
Η οικογένεια της Μαρινέλλας επιθυμεί η ταφή να γίνει σε στενό κύκλο και αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα»
Μαρινέλλα