Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Λιμποβίσι Αρκαδίας: Πώς είναι σήμερα το χωριό που γεννήθηκε ο Κολοκοτρώνης

Λιμποβίσι Αρκαδίας: Πώς είναι σήμερα το χωριό που γεννήθηκε ο Κολοκοτρώνης

Λιμποβίσι Αρκαδίας – Κολοκοτρώνης. Δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες και θα δούμε παρακάτω γιατί.

Σε δεκάδες χωριά της Ελλάδας γράφτηκε η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Εκεί που δόθηκαν μάχες, δημιουργήθηκαν οχυρά, στήθηκαν ενέδρες και οι Έλληνες πάλεψαν σώμα με σώμα με τους Τούρκους για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Κάποια από αυτά τα ελληνικά χωριά ξεχωρίζουν γιατί εκεί δόθηκαν σπουδαίες μάχες και γράφτηκαν ιστορικές στιγμές.

Και κάποια από αυτά τα χωριά γέννησαν του μεγάλους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αυτούς που ξεχώρισαν, βγήκαν μπροστά και άφησαν ιστορία με το όνομά τους.

Και ένας από αυτούς φυσικά είναι και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ή αλλιώς ο Γέρος του Μοριά όπως τον αποκαλούσαν και τον αποκαλούν ακόμη και σήμερα.

Ο Κολοκοτρώνης καταγόταν από ένα την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από ένα χωριό της Αρκαδίας. Ο λόγος για το Λιμποβίσι. Ένα ιστορικό αλλά έρημο πια χωριό.

Παρά το γεγονός ότι είναι έρημο όμως, με το που θα βρεθείς εκεί, καταυθείαν θα κάνεις ένα ταξίδι στην ιστορία. Θα νιώσεις σαν να μεταφέρεσαι αυτόματα στην περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης. Στη γενέτειρα ενός ήρωα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Το Λιμποβίσι Αρκαδίας είναι ένα μικρό χωριό το οποίο απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Από εκεί καταγόταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά του η οποία ζούσε εδώ για δώδεκα γενιές.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις