Ελλάδα

Λουκέτο και πρόστιμα σε γνωστά εστιατόρια μετά από έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ

Οι έλεγχοι έγιναν σε εστιατόρια στα βόρεια προάστια, σε Λαύριο, Μοναστηράκι, αλλά και στην παραλιακή

Οι αιφνιδιαστικές έφοδοι των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην αγορά, με στόχο τον εντοπισμό και την επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε εστιατόρια που παρανομούν είναι συνεχείς.

Κύριο χαρακτηριστικό των ελέγχων της ΑΑΔΕ σε εστιατόρια είναι ότι – στη συντριπτική πλειονότητά τους – διενεργούνται από ελεγκτές, που προέρχονται από ΔΟΥ άλλων περιοχών.

Σε γνωστό all day cafe bar των βορείων προαστίων, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15 αποδείξεις, με αποτέλεσμα να επιβληθεί το αναλογούν πρόστιμο και να μπει λουκέτο για δύο ημέρες.

Οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν και σε ψαροταβέρνα στο Λαύριο, η οποία βρέθηκε να μην έχει εκδώσει 12 αποδείξεις.

Μία από τις πλέον γνωστές επιχειρήσεις εστίασης στο Μοναστηράκι, που διατηρεί δύο ξεχωριστά καταστήματα, δεν είχε διασυνδέσει 8 POS σε κανένα από αυτά. Το πρόστιμο είναι 40.000 ευρώ, δηλαδή 20.000 ανά κατάστημα.

Πολυχώρος εστίασης, επίσης στο Μοναστηράκι, εντοπίστηκε να μην έχει διασυνδέσει 3 POS. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν 20.000 ευρώ.

Σε γνωστό εστιατόριο της παραλιακής λεωφόρου, οι ελεγκτές αξιοποίησαν καταγγελία και βρήκαν ότι, εκτός της μη έκδοσης δύο αποδείξεων, η επιχείρηση δεν είχε διασυνδέσει το POS με την ταμειακή. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε όλες τις επιχειρήσεις, ο έλεγχος συνεχίζεται σε βάθος, τόσο στοιχείων, όσο και ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη