Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Μακελειό στη Γλυφάδα: «Ίσως ήθελε να κρατήσει όμηρο τη Δέσποινα Καρνέση» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Μακελειό στη Γλυφάδα: «Ίσως ήθελε να κρατήσει όμηρο τη Δέσποινα Καρνέση» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Για ένα άγριο και προσχεδιασμένο έγκλημα έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης, και σημείωσε πως πιθανότατα τα σχέδιά του να ανατράπηκαν μετά την άμεση επέμβαση της αστυνομίας στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το έγκλημα, το οποίο δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 ο δικηγόρος της Μαρίας και Δέσποινας Καρνέση, σχετικά με το μακελειό στην ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα. Σημειώνεται πως το κίνητρο του δράστη παραμένει άγνωστο, ενώ η υπόθεση περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος, «περιμένουμε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών», προκειμένου να φανεί αν υπήρξαν τηλεφωνήματα ή συναντήσεις του 76χρονου Αιγύπτιου πριν από την τριπλή δολοφονία.

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από την οικογένεια για οποιαδήποτε απειλή από τον Αιγύπτιο εναντίον της», επεσήμανε ο Γιάννης Ηρειώτης, περιγράφοντας πως υπήρχε ένα χαλαρό κλίμα στην εταιρεία κατά την διάρκεια συναντήσεων του με τα τρία θύματα του Αιγύπτιου και την Δέσποινα Καρνέση.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι «ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει, πήγε με όπλα στο αυτοκίνητο του, δεν τσακώθηκε και εκείνη την στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι», ενώ σχετικά με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας είπε ότι «εξωτερικούς χώρους κατέγραφαν οι κάμερες, αλλά τι να δει κανείς; Ένας άνθρωπος πήγε με δύο όπλα, αποφασισμένος να σκοτώσει».

«Από ότι μου είπαν εργαζόμενοι, η ταχύτατη επέμβαση της Αστυνομίας, που έφτασε σε δύο λεπτά, προφανώς του χάλασε τα σχέδια. Γίνονται σκέψεις ότι είχε σκοπό να πάρει όμηρο την κ. Δέσποινα και δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Θα ήταν μεγαλύτερη τραγωδία κατά την εκτίμηση μου αν δεν υπήρχε η ταχύτατη παρέμβαση της Αστυνομίας», είπε ο κ. Ηρειώτης.

Σημείωσε πως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει η Δέσποινα Καρνέζη είτε κλειδώθηκε σε μια τουαλέτα γραφείου για να μην την προσεγγίσει ο Αιγύπτιος είτε ο δράστης ήταν εκείνος που την κλείδωσε σε συγκεκριμένο δωμάτιο, μαζί με ακόμη μια γυναίκα, έχοντας άλλα πράγματα στο μυαλό του για την συνέχεια, που όμως δεν υλοποιήθηκαν χάρη στην άφιξη των αστυνομικών σε μόλις δύο λεπτά μετά από την κλήση στην Άμεση Δράση.

 

Ο Γιάννης Ηρειώτης είπε ότι το σπίτι του 76χρονου Άρη δεν ανήκε σε κάποια από τις αδελφές, ώστε να μπορούν να κάνουν έξωση στον Αιγύπτιο, ενώ συμφώνησε όπως είπε με την δήλωση του Σπύρου Καρνέση ότι τα κίνητρα του εγκλήματος δεν μπορεί να σχετίζονται με την δικαστική διαφορά των μελών της οικογένειας Καρνέση.

Μιλώντας και στην τηλεόραση του Mega επανέλαβε πως: «Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;».

«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον «φόρτιζε», αλλά κανείς δεν το ξέρει. Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η αστυνομία κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις