Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαραθώνιος Αθήνας 2018: Με τι καιρό θα τρέξουν οι αθλητές

Μαραθώνιος Αθήνας 2018

Μαραθώνιος Αθήνας 2018 – Η εκκίνηση για τον 36ο Μαραθώνιο Δρόμο θα δοθεί την Κυριακή στις 09.00 πμ, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας στον Μαραθώνα.

Μαραθώνιος Αθήνας 2018 – Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2018 – Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στο Μαραθώνιο 2018 θα τοποθετηθούν σε δέκα διαφορετικά blocks στο χώρο της εκκίνησης, σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους. Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν την τελευταία τριετία (2015-2018). Η εκκίνηση θα δοθεί «κατά κύματα» («wave start»), καθώς γίνουν δέκα διαδοχικές εκκινήσεις.

Μαραθώνιος Αθήνας 2018 0- Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα ολοκληρώνονται στις 17:40.

Εκτός από την κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες. Tην εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στις 8:30, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 7:45 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο Σύνταγμα, και θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξιωματικών ΕΛΑΣ) – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1.200 μ.), θα δοθεί στις 8:50 από τη Λεωφόρο Βασ, Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα παίδων (1.200 μ.) θα δοθεί στις 10:25 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο. Από το 6ο μέχρι το 10ο χλμ (Νέα Μάκρη) η διαδρομή είναι επίπεδη. Από το 11ο μέχρι το 17ο χλμ έχει κατά τμήματα ανηφορική κλίση.

Ακολουθεί μια κατηφόρα με απότομη κλίση μέχρι και πριν τη Διασταύρωση της Ραφήνας. Από τη διασταύρωση και μετά η διαδρομή γίνεται ανηφορική με πιο έντονο το τμήμα μέχρι το 20ο χλμ.

Από την περιοχή του Γέρακα, αρχίζει το τελευταίο και πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής, ο ανισόπεδος κόμβος Σταυρού (30ο-31ο χλμ.). Στον 36ο Μαραθώνιο Δρόμο, θα συμμετάσχουν 55.000 δρομείς και στόχος των διοργανωτών είναι, όχι μόνο να τιμήσουν και να μεταδώσουν τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας. Οι 18.500 Μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος και υπέστησαν τεράστια οικολογική καταστροφή στη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Μαραθώνιος Αθήνας 2018 – Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, ημέρα του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις