Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη για παρελάσεις: Ορθώς ακυρώθηκαν σε Ημαθία και Πιερία

Ματίνα Παγώνη για παρελάσεις: Ορθώς ακυρώθηκαν σε Ημαθία και Πιερία

Σωστή χαρακτήρισε την απόφαση να μην διεξαχθούν φέτος οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε Ημαθία και Πιερία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την απόφαση περί παρελάσεων, τόνισε πως οι εκάστοτε ιατρικοί σύλλογοι γνωρίζουν τα δεδομένα όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην πόλη τους και έτσι μπορούν να παίρνουν την εκάστοτε ιδανική απόφαση για τις παρελάσεις.

«Αυτοί ξέρουν την κατάσταση των νοσοκομείων. Αυτοί συνεννοούνται με τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία και κανένας άλλος από εμάς που είμαστε πολύ μακριά, δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις» σημείωσε, προσθέτοντας πως μια τέτοια απόφαση έρχεται με την εκτίμηση δεδομένων όπως τα περιθώρια μονάδων εντατικής θεραπείας.

Μάλιστα, η ίδια επεσήμανε πως τόσο σε Ημαθία όσο και σε Πιερία δεν υπάρχει περιθώριο μονάδων. Σε ερώτηση αν υπάρχουν κι άλλες περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες θα έπρεπε να υπάρχει ανάλογη απόφαση, απέφυγε να δώσει απάντηση και εξήγησε πως τα στοιχεία διαφοροποιούνται συνεχώς, καθώς όπως είπε καθημερινά έχουμε θανάτους και περισσότερες εισαγωγές ασθενών, γεγονός το οποίο θα πρέπει να μας ανησυχεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις