Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Κάντε την πρώτη δόση πριν φύγετε διακοπές – Μεταδίδεται σαν την ανεμοβλογιά

Ματίνα Παγώνη: Κάντε την πρώτη δόση πριν φύγετε διακοπές – Μεταδίδεται σαν την ανεμοβλογιά

Ιδιαίτερα δύσκολα είναι πλέον τα πράγματα για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50  με τη μετάλλαξη Δέλτα ειδικά αν έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν λέγοντας ότι με τον κορονοϊό δεν παίζουμε. Σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική, ενώ είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά: «Ιατρικά τρέχει άρα εμείς πρέπει να τρέξουμε μπροστά και περισσότερο».

 

Η ίδια είπε πως οι ανεμβολίαστοι θα μπορούσαν να κάνουν την πρώτη δόση πριν φύγουν για διακοπές και τη δεύτερη στον τόπο διακοπών τους.

Τόνισε πως το ποσοστό που πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι πάνω από 80%. Εκτίμησε ότι αν τρέξουμε μπορούμε να το πετύχουμε περίπου στις 15-20 Σεπτεμβρίου.

Επανέλαβε πως οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορεί να νοσήσουν αλλά προστατεύονται από την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ. Στη χωρά μας υπάρχει ένα περιστατικό εμβολιασμένου με εισαγωγή σε ΜΕΘ, σημειώνοντας ότι πρέπει να ελεγχθεί και το ιατρικό ιστορικό του συγκεκριμένου ατόμου.

Τέλος, υπογράμμισε πως αν μείνουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού, θα περάσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και δύσκολο χειμώνα και το σύστημα υγείας θα πιεστεί ξανά. Μάλιστα, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σύστημα υγείας που έχει περάσει τα πάνδεινα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις