Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Στα σουπερμάρκετ με διπλή μάσκα και rapid test οι ανεμβολίαστοι

Ματίνα Παγώνη: Στα σουπερμάρκετ με διπλή μάσκα και rapid test οι ανεμβολίαστοι

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού σχολίασε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η κ. Παγώνη επανέλαβε τη σημασία της χρήσης προστατευτικής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους για ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένους. 

Η Ματίνα Παγώνη πρότεινε, μεταξύ άλλων, η είσοδος των ανεμβολίαστων στα σουπερμάρκετ να γίνεται με rapid test και διπλή μάσκα ενώ εξήγησε πως στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ., οι πολίτες πάνε κάθε εβδομάδα και συνεπώς είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις επιτροπές.

Σχολίασε τα νέα μέτρα λέγοντας πως δεν χρειάζονται επιπλέον περιορισμοί, καθώς έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο. Τόνισε πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά». Εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει νέα συζήτηση για lockdown, ακόμη και για ανεμβολίαστους, καθώς – όπως είπε – αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία.

 

Σχετικά με τα Χριστούγεννα σημείωσε πως θα είναι δύσκολα με 600 συνανθρώπους μας στις ΜΕΘ και με τόσους θανάτους, καθώς είναι να σαν να χάνουμε κάθε μέρα σχεδόν δύο πούλμαν. Συνέστησε προσοχή στα εορταστικά τραπέζια που θα γίνουν.

Όπως είπε: «Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» και παράλληλα απηύθυνε έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους αρνητές αλλά σε όσους φοβούνται.

Η κ. Παγώνη σχολίασε και την τοποθέτηση Πολάκη που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων, λέγοντας ότι μάλλον δεν έχει δει όλες τις μελέτες: «Δεν ισχύει, γιατί το εμβόλιο όχι μόνο είναι αποτελεσματικό, είναι πολύ αποτελεσματικό και για όλες τις μεταλλάξεις. Και ενημερώνω τον κ. Πολάκη και για τη Δέλτα plus», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις