Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαυροειδάκος σε Παπακώστα: Η Αντουανέτα μοίραζε παντεσπάνι, εσείς δεν μπορείτε ούτε τα αναδρομικά

Μαυροειδάκος σε Παπακώστα: Η Αντουανέτα μοίραζε παντεσπάνι, εσείς δεν μπορείτε ούτε τα αναδρομικά

Ο Αντιπρόεδρος των Ειδικών Φρουρών απαντά μέσω του Newsit.gr στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σε όποιους -μεταξύ των οποίων και οι Ειδικοί Φρουροί- την χαρακτήρισαν «Μαρία Αντουανέτα», μετά την δήλωσή της ότι τα Εξάρχεια είναι η «Μονμάρτη της Αθήνας».

Σε ανάρτησή της στο facebook η κυρία Παπακώστα χαρακτήρισε μάλιστα όσους της άσκησαν κριτική ως «αβράκωτους», έκφραση που την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης σηματοδοτούσε όσους προέρχονταν από την εργατική τάξη, καλώντας όσους την αποκαλούν «Αντουανέτα» να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους.

Στην υφυπουργό απαντά μέσω του Newsit.gr ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, λέγοντας: «Τον καθρέφτη μας τον κοιτάμε εδώ και 20 χρόνια και παραμένουμε ίδιοι, χωρίς καμία κομματική ταυτότητα και χωρίς να μας λέει κάποιος τι να λέμε. Η Μαρία Αντουανέτα ήθελε να δώσει παντεσπάνι στους υπηκόους της, τώρα η κυρία Παπακώστα δεν μπορεί να δώσει ούτε τα αναδρομικά στους συναδέλφους μου».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, ο κ. Μαυροειδάκος σημειώνει: «Τα Εξάρχεια συνεχίζουν να είναι άβατο όσο και να ενοχλεί κάποιους. Εμείς θα λέμε την αλήθεια γιατί θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τους συναδέλφους μας και τους κατοίκους των Εξαρχείων, που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Καθημερινά στα Εξάρχεια πέφτουν βόμβες μολότοφ, γίνεται λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, τσιγάρων, διακίνηση ανθρώπων. Καλό θα είναι η κυρία Υφυπουργός να μην κατέβει για καφέ στην πλατεία Εξαρχείων διότι την ημέρα που θα το αποφασίσει όλες οι διμοιρίες θα είναι εκεί για να την προστατέψουν και οι συνάδελφοι της υποδιεύθυνσης αποκατάστασης της τάξης θα κάνουν πολλές μέρες να πάνε σπίτια τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις