Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Με υπογραφή Σταθάκη το πολεοδομικό σχέδιο για το Κόκκινο Λιμανάκι

Με υπογραφή Σταθάκη το πολεοδομικό σχέδιο για το Κόκκινο Λιμανάκι

Την Πέμπτη και μιλώντας στο BBC ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος επέρριψε την ευθύνη στους πολίτες για την κατάσταση με την δόμηση στο Μάτι. Το ίδιο έκαναν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Νίκος Τόσκας και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Τώρα όμως δυστυχώς για όλους αυτούς έρχεται στο φως ένα Προεδρικό Διάταγμα με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2017 και την υπογραφή του τότε υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη που εγκρίνει το πολεοδομικό σχέδιο τμήματος από το Κόκκινο Λιμανάκι. Δηλαδή στην περιοχή που κάηκαν τόσοι άνθρωποι και πνίγηκαν επίσης στην προσπάθειά τους να μην καούν. Ο κ. Καμμένος μίλησε για «έγκλημα του παρελθόντος» γιατί, «στο Μάτι και σε αυτήν την ακτογραμμή της Αττικής, όλες αυτές οι κατοικίες, η πλειοψηφία τους έχουν οικοδομηθεί χωρίς άδεια».

«Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους» είπε ακόμα, συμπληρώνοντας: «Μετά από τέτοια τραγωδία ήρθε η στιγμή να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειες του να μην ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες».

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το ΦΕΚ

 

Κατεβάστε όλο το ΦΕΚ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/07/fek_kokkino_limanaki.pdf”]

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις