Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στο Κρυονέρι – Διακοπή κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους

- Η φωτιά ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση - Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία
- Επι τόπου ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να μην εξαπλωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων
- Έκκληση του αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής: Όποιος δεν έχει δουλειά στην περιοχή να απομακρυνθεί!
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Κρυονέρι Αττικής. Η φωτιά είναι πάνω από το γήπεδο του Κρυονερίου ανάμεσα στο γήπεδο και το νεκροταφείο σε δάσος. Επί τόπου έχουν σπεύσει 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνουν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Επίσης έχουν σταλεί 13 υδροφόρες από γειτονικούς δήμους και 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ. Προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια.Η εικόνα αυτή την ώρα είναι ότι η πυροσβεστική έχει καταφέρει να περικυκλώσει την φωτιά αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου απηθυνε έκκληση σε όποιον δεν έχει δουλειά και βρίσκεται στην περιοχή να απομακρυνθεί για να διευκολύνει το έργο της πυροσβεστικής. Για τον λόγο αυτό έχουν γίνει διακοπές κυκλοφορίας στην λεωφόρο Κρυονερίου στο ρεύμα προς βασιλικά κτήματα και στην λεωφόρο Τατοϊου προς το καταφύγιο Κατσιμιδίου προκειμένου να κινούνται γρήγορα τα πυροσβεστικά και οι υδροφόρες.

Η φωτιά, είναι ορατή από την Εθνική Οδό, ενώ η μυρωδιά του καπνού φτάνει μέχρι τα βόρεια προάστια.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής
· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)
· Περιφέρεια Κρήτης
· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με αρματαγωγό έφτασαν στην Κρήτη οι 175 ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα «Global Sumud Flotilla»
Οι ακτιβιστές, άνδρες και γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων – ανάμεσά τους και Έλληνες – μεταφέρθηκαν με αρματαγωγό σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αθερινόλακκου στο Λασίθι
O στολισκός που έφτασε στην Κρήτη
Σπαραγμός και λευκά μπαλόνια στην κηδεία του 13χρονου Κωνσταντίνου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι στην Ηλεία
Η κηδεία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μακρισίων, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να πει το τελευταίο «αντίο» στο άτυχο παιδί
Κηδεία του 13χρονου που σκοτώθηκε με το πατίνι στην Ουκρανία
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό του 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου με χειρουργική επέμβαση έγινε προσπάθεια συγκόλλησης και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την κατάσταση της υγείας
Το νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
8