Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μενίδι: Αποζημίωση 500.000 ευρώ στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου

Μενίδι: Αποζημίωση 500.000 ευρώ στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου
Εικόνα από youtube: Μενιδιάτης Εφημερίδα

Αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου, που πριν από τρία χρόνια έπεσε νεκρός στον προαύλιο χώρο του σχολείου του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα, επιδίκασε το διοικητικό πρωτοδικείο.

Το δικαστήριο εξετάζοντας την υπόθεση κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη σχετικά με την αδυναμία της να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα και την παράνομη οπλοκατοχή στην περιοχή του Μενιδίου.

Η αποζημίωση που θεωρείται “μαμούθ” για τα δεδομένα, ικανοποίησε εν μέρει την οικογένεια του 11χρονου Μάριου, καθώς -όπως εξηγεί στο newsit.gr ο πατέρας του Θανάσης Σουλούκος- η απόλυτη ικανοποίηση θα έρθει με την σύλληψη του πραγματικού υπαίτιου για τον θάνατο του γιου του.

“Ακόμα δεν έχει βγει η απόφαση, θα γίνει έφεση. Δεν ξέρουμε ακόμα πιο θα είναι το αποτέλεσμα. Για την απόφαση σίγουρα νιώθω δικαίωση και είμαι χαρούμενος, αλλά από την άλλη πλευρά ο δολοφόνος ακόμα δεν έχει συλληφθεί, είναι ελεύθερος έξω. Υπάρχει μερική δικαίωση. Βέβαια, γίνονται ακόμη προσπάθειες για τον εντοπισμό του δράστη, έχω δώσει εντολή να ανοίξει πάλι από την αρχή ο φάκελος. Πρέπει να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος και αυτοί που τον καλύπτουν. Τα στόματα έχουν κλείσει, ο κόσμος φοβάται και νιώθει ανασφάλεια. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι εκείνη την ημέρα γινόταν μια γιορτή σε ένα συγκεκριμένο σπίτι της περιοχής και πανηγύριζαν πυροβολώντας στον αέρα”.

Για την υπόθεση που συγκλόνισε πριν από τρία χρόνια το πανελλήνιο ο συνήγορος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του: “Πρόκειται για απόφαση που έχει ληφθεί για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας μας”.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:25, όταν κατά την διάρκεια σχολικής εκδήλωσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, ο Μάριος, μαθητής της Ε΄ τάξης του σχολείου, έπεσε αναίσθητος στο προαύλιο του σχολείου, αιμορραγώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού του.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, όπου και κατέληξε στις 22:23. Από την νεκροψία προέκυψε ότι ο θάνατος του προήλθε από βολίδα όπλου, που του είχε προκαλέσει ωστική βλάβη στον εγκέφαλο.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις