Ελλάδα

Μετά την DailyMirror και η Bild! «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία»

«Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία» είναι ο τίτλος εκτενούς φωτογραφικού ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» και αναφέρεται στην σημερινή κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

«Η Αθήνα επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, το Ολυμπιακό Πάρκο με τις άλλοτε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι απλώς ένας σωρός από παλιοσίδερα» αναφέρει η εφημερίδα και κάνει λόγο για γήπεδα και κτίρια που καταρρέουν.

«Παντού σκουριά, φυτά φουντώνουν εκεί όπου άλλοτε υπήρχαν σπορ και πανηγυρισμοί. Η φύση, αργά αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα» αναφέρει το ρεπορτάζ και ως αιτία σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στην συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων».

Αναφερόμενος δε στην κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητικό κέντρο, ο συντάκτης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι, εάν οι δύο Γερμανοί «αργυροί» ολυμπιονίκες της Αθήνας στην συγχρονισμένη κατάδυση Αντρέας Βελς και Τομπίας Σέλενμπεργκ ήθελαν να επαναλάβουν την κατάδυσή τους, «θα έσπαγαν σήμερα όλα τα κόκκαλά τους», καθώς η πισίνα δεν έχει καν νερό.

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ απεικονίζει εκτός από το κολυμβητικό κέντρο, τα στάδια του μπέιζμπολ, του μπίτς-βόλεϊ και του χόκεϊ, αλλά και τις εγκαταστάσεις του κανόε-καγιάκ και του Ολυμπιακού Χωριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Mirror κατακεραυνώνει την Αθήνα! 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αφήσει τις εγκαταστάσεις τους και ρημάζουν! – Αθλητικά

Η χαρά των ποντικιών τα σκηνικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 – Ελλάδα

Ρεζίλι διεθνώς: Η εγκατάλειψη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας (ΦΩΤΟ) – Αθλητικά

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 43χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Το θρίλερ που διήρκησε για τρεις ολόκληρες ημέρες ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Απριλίου, όταν ο 43χρονος άνδρας είχε επιστρέψει μαζί με τον πεθερό του από το γιατρό
Ο Σπύρος Σέββος