Ελλάδα

Μετρητά τέλος – Γέμισε η αγορά ακάλυπτες επιταγές

655 εκατομμύρια ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2011.

Ταφόπλακα στις εμπορικές συναλλαγές έβαλαν οι ακάλυπτες επιταγές με τις οποίες έχει γεμίσει η αγορά τον τελευταίο καιρό.
Η έλλειψη ρευστότητας έχει πλέον παγιωθεί και όλη η αγορά κινείται με μεταχρονολογημένες επιταγές. Το πρόβλημα όμως είναι οι ακάλυπτες επιταγές οι οποίες όλο και αυξάνουν.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o εισαγωγέας Αλέξανδρος Τσαμπαρλής “μόνο εγώ έχω στα χέρια μου ακάλυπτες επιταγές 40.000 ευρώ. Και εγώ είμαι και απο τους τυχερούς, υπάρχουν συνάδελφοι με μεγαλύτερα ποσά. Το πρόβλημα είναι τεράστιο”.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει στο Νewsit o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης “οι μεταχρονολογημένες επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά κάνουν έναν τζίρο 408 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι είναι 1,7% του ΑΕΠ. Όμως από αυτο το τεράστιο ποσό έχουμε σφραγισμένες επιταγές το πρώτο τετράμηνο του 2011, 655 εκατομμύρια ευρώ. Τι σημαίνει ακάλυπτη επιταγή; Σημαίνει ότι εάν σφραγίσουν επιταγή ενός ελεύθερου επαγγελματία δεν μπορεί να ξαναβγεί στην τραπεζική αγορά. Μπαίνει στη μαύρη λίστα του Τειρεσία, δηλαδή οικονομικά καταστρέφεται “.

Ακούστε εδώ τη δήλωση του κ.Κορκίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακάλυπτες επιταγές 324.000 ευρώ γέμισε η αγορά των Σερρών

“Παράγοντες του Πανιωνίου έτρωγαν λεφτά από τους παίκτες και τους έδιναν “πέτσινες” επιταγές”
Στα 517 εκατ.ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Παίξε παιδί μου, όπως τότε που είχες όλα τα δαχτυλάκια σου πριν σου τα κόψουν τα "ζώα"» - Η νέα ανάρτηση της μητέρας του Βασίλη Καλογήρου
«Τις κιθάρες σου τις χαρίσαμε στη μνήμη σου και θα χαίρεται όποιος τις έχει,θα παίζει και θα ακούς και θα χαίρεσαι κι εσύ άγγελέ μου»
Ο Βασίλης Καλογήρου