Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όργανα του σατανά οι αρνητές ιερείς

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όργανα του σατανά οι αρνητές ιερείς

«Όργανα του σατανά» γίνονται οι αρνητές ιερείς που δεν ακούνε την Εκκλησία για τον κορονοϊό σημείωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο Μητροπολίτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως θα πρέπει να γίνει οριζόντιας υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου χωρίς διαχωρισμούς εάν πρόκειται για παπά, δεσπότη ή αστυφύλακα.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, είπε πως οι αρνητές ιερείς θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας καθώς δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη περί κορονοϊού.

«Κρέμασμα θέλουν, εμ τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» είπε ο χαρακτηριστικά.

Για τα μοναστήρια είπε πως η λήψη μέτρων για αρνητές είναι πιο δύσκολη, ωστόσο ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο «δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεοτέρας».

 

Αναφέρθηκε και στο μοναστήρι του Αγίου Διονύσου, που όπως είπε «κρύβονται οι καλόγεροι που κάνουν το εμβόλιο από τον ηγούμενο». Περιέγραψε πως ένας καλόγερος που εμβολιάστηκε και το έμαθε ο ηγούμενος, μετά δεν του έδινε το χέρι να το φιλήσει «για να μην τον κολλήσει» και δεν τον άφηνε να λειτουργήσει. «Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι», σχολίασε.

Τέλος, σχετικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου πως δεν μπορεί η Εκκλησία να διενεργεί ελέγχους στις εισόδους των ναών, τόνισε ότι είναι λογικό, καθώς δεν μπορεί ο παπάς, ο νεωκόρος ή ο επίτροπος να κάνουν ελέγχους στους πιστούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις