Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Κυβέρνηση και Ιεράρχες παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες των Κληρικών

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Κυβέρνηση και Ιεράρχες παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες των Κληρικών

«Παιχνίδι μπιλιάρδου» που παίζουν ο Αρχιεπίσκοπος, η Κυβέρνηση και οι Ιεράρχες στις πλάτες των Κληρικών, χαρακτήρισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τις εξαγγελίες Τζανακόπουλου για προσλήψεις 10.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας χαρακτήρισε έκπληξη τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το βράδυ της Τρίτης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την αναγκαιότητα να εγκαταλειφθούν οι «υψηλοί τόνοι» από την πλευρά της Εκκλησίας.

Ομιλώντας στο ίδιο πλαίσιο ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας τόνισε ότι δεν πρόκειται τόσο για πρόθεση συμφωνίας όσο για σχέδιο, το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία.

Κύριο «αγκάθι» στο εν λόγο σχέδιο, είναι κατά την άποψη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τα όσα αφορούν στη μισθοδοσία των κληρικών και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η οικονομική ενίσχυση του κλήρου θα πάρει τη μορφή επιδότησης, η οποία «δεν φέρει στοιχεία σταθερού και προκαλεί αβεβαιότητα αντίθετα με ό,τι είναι νομικά θεσμοθετημένο ως συμβατική υποχρέωση».

Διαβάστε περισσότερα στο dogma

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις