Ελλάδα

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Αυτό είναι εκτροπή! Τι είναι οι εκκλησίες; Κομμωτήρια;

Να δοθεί στη δημοσιότητα η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για το αν θα πρέπει, στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ανοίξουν οι εκκλησίες ζήτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος. Και με μια δήλωση που θα τη χαρακτήριζε κανείς «βαριά κουβέντα», μίλησε ακόμη και για εκτροπή, επικαλούμενος μια φράση του Μαξ Βέμπερ.

«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», είπε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (28.04.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. Ζήτησε να ανοίξουν οι εκκλησίες κι αν το πρόβλημα είναι ο συνωστισμός «θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει».

Click4more Πέτσας: Έτσι θα ανοίξουν οι εκκλησίες

Ο Μητροπολίτης και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου φρόντισε να προσθέσει με νόημα «τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, πως οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δήλωσε… απογοητευμένος.

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σούπερ μάρκετ; Είναι χειρότερο από το σούπερ μαρκετ; Είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;», είπε.

Click4more Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: Άνοιξε τις εκκλησίες

Διερωτήθηκε επίσης: «Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας» και εξήγησε ότι τα λέει όλα αυτά γιατί γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως». Γι’ αυτό και ζήτησε η πρόταση να δοθεί στη δημοσιότητα!

Και καταλήγοντας, έκανε λόγο για εκτροπή λέγοντας: «Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Οι εξουσίες είναι τρεις. Η νόμιμη εξουσία, η χαρισματική και η παραδοσιακή. Όταν η νόμιμη δεν αναγνωρίζει την χαρισματική και την παραδοσιακή, έχουμε μία εκτροπή. Πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης - Διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της λειψυδρίας
Στην επιστολή του προς τους δημότες ο Βασίλης Χειμαριώτης κάνει λόγο για «για καθυστερήσεις και εμπόδια από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και για συνεργασίες χωρίς ανταπόκριση, σε τοπικό επίπεδο»
Το Σιδάρι στην Κέρκυρα
Πάνω από 147.000 οι αιτήσεις για το Youth Pass για νέους 18 και 19 ετών - Μέχρι 15 Μαΐου η προθεσμία, ποιοι είναι οι δικαιούχοι
«Όλοι οι δικαιούχοι λαμβάνουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να πάνε σε συναυλίες, να μείνουν σε κάποιο κατάλυμα»
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας