Ελλάδα

Μιχάλης Γιαννάκος – ΠΟΕΔΗΝ: Μήνυση στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, περιλαμβάνονται δημοσιεύματα σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ) οι οποίοι γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων «από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει. Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ κάθε μέρα 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανένα επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου, τόνισε μεταξύ άλλων «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορονοιο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί. Δεν υπάρχει κάνεις από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με Μητροπολίτη» προσθέτοντας πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων πως υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κιβωτός του Κόσμου: Την καταδίκη του πατρός Αντωνίου ζήτησε η εισαγγελέας για ξύλο, τιμωρίες και καταναγκαστική εργασία σε ανήλικους
Η κ. Συμιγιάννη πρότεινε την ενοχή για πέντε από τους επτά συνολικά κατηγορούμενους, του πατρός Αντωνίου και ακόμη τεσσάρων πρώην εργαζόμενων της Κιβωτού για βαριά, επικίνδυνη ή απλή σωματική βλάβη κατά περίπτωση
Ο πατέρας Αντώνιος στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου 5
Η στιγμή που ο δράστης της ληστείας στο σούπερ μάρκετ της Θηβών εισβάλλει στην επιχείρηση με προτεταμένο το όπλο του
Ο μαυροντυμένος άνδρας κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να τρομοκρατήσει πελάτες και εργαζομένους και να αρπάξει τις εισπράξεις – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του
Δρόμος