Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μονεμβασιά: Το εντυπωσιακό «πλοίο από πέτρα» που σε καλεί να… επιβιβαστείς

Μονεμβασιά: Το εντυπωσιακό «πλοίο από πέτρα» που σε καλεί να… επιβιβαστείς

Η Μονεμβασιά, το Γιβραλτάρ της Ανατολής, θα σε σαγηνεύσει απ´ τις πρώτες βόλτες που θα κάνεις διασχίζοντας τα στενά μονοπάτια της.

Με μια μόνο είσοδο, όπως προϋποθέτει και το όνομα της, θα βρεις την Μονεμβασιά να σε περιμένει περνώντας τις πύλες του κάστρου της, στις ρίζες ενός απόκρημνου βράχου. Πάμε λοιπόν να δούμε μια μια τις ομορφιές αυτής της μαγευτικής καστροπολιτείας.

Σπίτια φτιαγμένα από πέτρα, εκκλησίες που χρονολογούνται από την εποχή ακόμα του Βυζαντίου και στενά λιθόκτιστα δρομάκια συνθέτουν το πανέμορφο σκηνικό ενός τόπου που έχει να επιδείξει και την ιστορική του, αν μη τι άλλο, πλευρά σε κάθε επισκέπτη.

Αρχιτεκτονική επηρεασμένη απ´ την εποχή των Βενετών και με πρωταρχικό στόχο την προστασία από κάθε πιθανό εισβολέα, η αρχική σου εξερεύνηση, με το που περάσεις τα επιβλητικά τείχη, θα σε κάνει να πιστέψεις πως κινείσαι στα πλαίσια ενός λαβυρίνθου.

Bάδισε προς την μεριά της εξόδου του κάστρου αν θες να βρεθείς στο νέο οικισμό και να απολαύσεις εκεί το φαγητό ή το ποτό σου.

Ξεκινά την περιήγηση σου με την επονομαζόμενη ως κάτω πόλη με τα υπέροχα της κτίρια που μεταφέρουν μια άκρως συμπυκνωμένη εικόνα της ομορφιά τους αφού στην εικόνα συγχέεται η αρχή αλλά και το τέλος που τα διαχωρίζει.

Οδηγήσου ως την κεντρική πλατεία, εκεί που θα δεις την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού όπου και θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις σε ένα πνεύμα κατάνυξης, εικόνες μεγάλης αξίας κι αλλά σπουδαία έργα τέχνης, όπου φιλοξενεί αυτός ο μοναδικός ιερός ναός.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις