Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Μυτιληναίος: Διεθνής διάκριση για τις Αρχές Βιώσιμης Ανάπτυξης

Μυτιληναίος: Διεθνής διάκριση για τις Αρχές Βιώσιμης Ανάπτυξης

Μία σημαντική αναγνώριση για την επιχειρηματική ηθική και τις αξίες της απέναντι στην κοινωνία, το περιβάλλον και την εταιρική διακυβέρνηση, έλαβε η Μυτιληναίος. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των εταιρειών της λίστας ATHEX25, με βάση τα Περιβαλλοντικά (environmental), Κοινωνικά (social) και τα Εταιρικής Διακυβέρνησης (governance) κριτήρια, τα διεθνώς αποκαλούμενα ESG, με αξιολόγηση από τον έγκυρο διεθνή δείκτη «ISS ESG quality index». 

Μάλιστα, η Μυτιληναίος βελτίωσε την περσινή της βαθμολογία που ήταν και πάλι υψηλότατη και φέτος φιγουράρει στη πρώτη θέση με τις καλύτερες επιδόσεις στο περιβάλλον, στα κοινωνικά θέματα και στα κριτήρια διακυβέρνησης.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Σε επίπεδο διακυβέρνησης δε, έχει μακράν την καλύτερη βαθμολογία στη χώρα, ενώ το απόλυτο καταγράφει στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι παγκόσμιες επενδυτικές τάσεις.

Εν αναμονή και του επίσημου θεσμικού πλαισίου που θα διέπει συνολικά τις ελληνικές εταιρείες στη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών στοιχείων (όπως είναι τα κριτήρια ESG) η Mυτιληναίος ανεβάζει θεαματικά το επίπεδο και διαφημίζει διεθνώς τη χώρα και το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Σχετικά με τα κριτήρια ESG

Η υιοθέτηση των κριτηρίων ESG, στην επιλογή επενδυτικών τοποθετήσεων αποτελεί διεθνώς μια ταχέως ανερχόμενη τάση.

Τα κριτήρια αυτά είναι Περιβαλλοντικά (Environmental), Κοινωνικά (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance). Στην ουσία το ESG αναφέρεται στους τρεις βασικούς παράγοντες μέτρησης των ηθικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων μιας επένδυσης σε μια εταιρεία ή επιχείρηση. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις