Ελλάδα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση καταπάτησης έκτασης του Δημοσίου

Από τον Άρειο Πάγο αναιρέθηκε το απαλλακτικό βούλευμα που αφορά τους κληρονόμους της οικογένειας Νάστου για καταπάτηση 12.000 στρεμμάτων στην Ηλιούπολη.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο έχει αποφανθεί ότι δεν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε εννέα άτομα- κληρονόμους της οικογένειας Νάστου, για απάτη στο δικαστήριο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η υπόθεση αυτή αφορά την καταπάτηση δημόσιας έκτασης 12.000 στρεμμάτων στην περιοχή των δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου.

Να σημειωθεί ότι αρχικά οι κληρονόμοι ήταν δέκα, αλλά στο μεσοδιάστημα απεβίωσε μία εκ των κληρονόμων της οικογένειας Νάστου.

Κάνοντας δεκτή την αναίρεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Χατζίκος, το Ποινικό Τμήμα έκρινε ότι το εφετειακό βούλευμα πρέπει να αναιρεθεί λόγω έλλειψης της ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας που απαιτεί το Σύνταγμα. Κρίθηκε επίσης ότι το βούλευμα περιέχει ασάφειες και ελλείψεις.

Η οικογένεια Νάστου στην περιοχή των τριών αυτών επίμαχων Δήμων είχε αρχικά έκταση 1.000 στρεμμάτων. Τμήμα της έκτασης αυτής των 1.000 στρεμμάτων το οικοπεδοποίησε και το πώλησε. Στη συνέχεια, όμως, στην κυριότητα των κληρονόμων της οικογένειας Νάστου περιήλθαν 12.000 στρέμματα.

Με δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι κληρονόμοι της οικογένειας Νάστου φέρονται σήμερα ιδιοκτήτες της επίμαχης έκτασης των 12.000 στρεμμάτων.

Διαβάστε

Εξελίξεις στην υπόθεση με τα 12.000 στρέμματα του δημοσίου 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο 19χρονος και ο 21χρονος «χτυπούν» κατάστημα στο Χαϊδάρι - Βίντεο από την εγκληματική τους δράση
Οι δύο νεαροί το πρωί της περασμένης Πέμπτης είχαν διαπράξει ληστεία σε κατάστημα στο Χαϊδάρι, απ’ όπου αφαίρεσαν από υπάλληλο με την απειλή χρήσης όπλου και μαχαιριού χρηματικό ποσό
Συμμορία με ληστείες σε καταστήματα εστίασης στη Δυτική Αττική
Βιολάντα: Θρηνούμε 5 δικούς μας ανθρώπους, άμεση οικονομική βοήθεια στις οικογένειες – «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας»
Όλα τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία - «Στεκόμαστε δίπλα τους με διακριτικότητα και έμπρακτη στήριξη»
εργοστάσιο Βιολάντα 17
Γιώργος Καρατζαφέρης για τον θάνατο του Σπύρου Καρατζαφέρη: «Αν δεν ήταν ο αδελφός μου, δεν θα γινόμουν αυτό που έγινα»
«Του χρωστάω μεγάλος μέρος της καρδιάς μου. Ήταν ασυμβίβαστος, για αυτό έκανε πολλούς εχθρούς και για αυτό κατάφερε αυτά που κατάφερε», σχολίασε συγκινημένος
Γιώργος Καρατζαφέρης