Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νίκος Καπραβέλος: Έρχονται μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής – Δύσκολος χειμώνας

Κορονοϊός: Τα συχνότερα υποκείμενα νοσήματα των νοσηλευομένων - Το 30% είναι παχύσαρκοι

Δυσοίωνο είναι το μέλλον σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. Ο διευθυντής μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως: «Από 20 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του Νοεμβρίου θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Ευρώπη, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες θα είναι βαρύτατοι με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας».

Τόνισε πως το 1/3 των συμπολιτών μας δεν συμμορφώνεται με τις υγειονομικές υποδείξεις για τον περιορισμό του κορονοϊού και όπως είπε: «Αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά.Θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής».

 

Αποκάλυψε πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και εργάζεται έχει πραγματοποιηθεί αύξηση στη διαθεσιμότητα κλινών covid, ενώ το 70% από τις κλίνες του νοσοκομείου έχει δοθεί σε περιστατικά κορονοϊού. «Αυτό έγινε σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων», πρόσθεσε. 

Ο ίδιος μίλησε και για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς και ανέφερε πως είναι ένα αποφασιστικό βήμα της πολιτείας να ελέγξει την πανδημία. Απάντησε, δε, στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας πως «δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας».

Όπως είπε: «Αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και πλέον το επιβάλλει και ο νόμος». Τέλος, με αφορμή την πλήρη έγκριση που έλαβε από το FDA το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις