Ελλάδα

Ο Μαραθώνας ανάμεσα στους 19 καλύτερους προορισμούς για ηλικιωμένους και ΑμεΑ

Ανάμεσα στους 19 καλύτερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, προσβάσιμους για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αναδείχθηκε ο Μαραθώνας, από τον διαγωνισμό ΕDEN (Eυρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας), των οποίων τα βραβεία απονεμήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αφιερώσει τα φετινά βραβεία σε «Προσβάσιμους τουριστικούς προορισμούς για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες», θεωρώντας ότι με την ανάπτυξη αυτού του τομέα του τουρισμού, ο οποίος παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτος, βελτιώνεται η συνολική ποιότητα των τουριστικών προορισμών και επεκτείνεται η τουριστική περίοδος.

Οι 19 τουριστικοί προορισμοί που βραβεύθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, προσφέρουν προσιτά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, όπως ειδικά προσαρμοσμένα μονοπάτια για αναπηρικές καρέκλες, καθώς και πρόσβαση στις παραλίες και τα βουνά. «Αυτά τα είδη των υπηρεσιών και τα χαρακτηριστικά κάνουν τις διακοπές πιο ευχάριστες για τους ανθρώπους με διαφορετικές ειδικές ανάγκες -μειωμένη κινητικότητα, προβλήματα όρασης ή μαθησιακές δυσκολίες- αλλά και για τους ηλικιωμένους ή για τις οικογένειες με παιδιά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

Ειδικότερα για την περιοχή του Μαραθώνα, τα βραβεία EDEN επισημαίνουν ότι προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση, τον πολιτισμό, την αρχαία ιστορία και τη σύγχρονη ελληνική φιλοξενία.

«Αυτός ο ηλιόλουστος προορισμός είναι φιλόξενος για όλους τους επισκέπτες, προσφέροντας αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση τόσο για ηλικιωμένα άτομα όσο και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά διαθέτει πολυάριθμα μονοπάτια με ειδική σήμανση, κατάλληλα για αναπηρικά καροτσάκια, ένα πολυγλωσσικό σύστημα ακουστικής ξενάγησης, καθώς και ένα παρατηρητήριο με πανοραμική θέα των περιοχών, κατάλληλο για τη διέλευση αναπηρικής καρέκλας. Τα περισσότερα αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής είναι επίσης προσβάσιμα σε αναπηρικές καρέκλες, ενώ η παραλία της Νέας Μάκρης είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό κάθισμα, το οποίο με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα», αναφέρει για τη βραβευμένη περιοχή, η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός θα αυξηθεί κατά 10% το 2014

Σανίδα σωτηρίας επενδύσεις και τουρισμός – Όλη η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής

Lufthansa: Η Αθήνα είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους στην Ευρώπη

Παλιές καλές εποχές θύμισε το 2013 για τον τουρισμό της Χαλκιδικής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Κάπος για πόρισμα Καρώνη: Εξέτασε όλα τα στοιχεία χωρίς προκατάληψη – Αρνούνταν να δουν το μοναδικό λογικό συμπέρασμα το οποίο «χόρευε τσάμικο μπροστά στα μάτια τους»
«Υπήρξε μία αλληλουχία γεγονότων, η οποία αποκλείει την ύπαρξη των εύφλεκτων υλικών τα οποία τόσο καιρό έλεγαν» εξηγεί ο μηχανολόγος - μηχανικός
Φωτογραφία από drone πάνω από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη 17
Ωνάσειο: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δυο παιδιά μικρού σωματικού βάρους, έλαβαν νεφρό από τους γονείς τους
Οι μικροί ασθενείς, μετά απο εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, βρέθηκε ότι ήταν ιστοσυμβατοί με τους γονείς τους και συγκεκριμένα, με τη μητέρα και τον πατέρα τους αντίστοιχα κι έτσι οι γιατροί προχώρησαν στη μεταμόσχευση
Χειρουργείο
«Έπεσα κάτω μόλις το έμαθα, πώς το έκανε το παιδί μου αυτό» - Σοκαρισμένος ο πατέρας του 21χρονου μητροκτόνου στη Λάρισα
Ο 21χρονος αφού δολοφόνησε τη μητέρα του επισκέφθηκε τον πατέρα του και τη θεία του σαν να μην συμβαίνει κάτι - «Καταστράφηκε η μαμά του μία φορά και αυτός χίλιες», λέει η θεία του
Ο 21χρονος μητροκτόνος στη Λάρισα