Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΟΑΣΘ: Νέα 24ωρη απεργία την 1η Ιουνίου – Δεσμεύονται για ομαλή μετακίνηση των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2022 οι εργαζόμενοι

ΟΑΣΘ: Νέα 24ωρη απεργία την 1η Ιουνίου – Δεσμεύονται για ομαλή μετακίνηση των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2022 οι εργαζόμενοι

Τη δέσμευση ότι στη διάρκεια διαξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 δεν θα πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση τέτοια, που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην μετακίνηση των διαγωνιζόμενων, ανέλαβε σήμερα το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, γνωστοποιώντας παράλληλα, ότι ομόφωνη απόφασή τους αποτελεί η διενέργεια 24ωρης απεργίας την προσεχή Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2022.

Αυτά επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, διευκρινίζοντας ότι «αύριο φεύγουν τα εξώδικα και ξεκινά η διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα νομιμότητας με την απεργιακή μας κινητοποίηση».

Κατά «τις ώρες μετακίνησης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν αστικά οχήματα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των 1.600 εργαζομένων του ΟΑΣΘ, προσθέτοντας όμως ότι «είμαστε σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο άλλου είδους κινητοποιήσεων εκείνες τις ημέρες»

Οι βασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας είναι συμφωνημένο από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

«Από τον Φεβρουάριο δίνουμε συνεχώς προθεσμία στα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και στο Οικονομικών, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και τώρα ζητάνε άλλες τέσσερις εβδομάδες», επισήμανε ο κ. Δήμκας.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι σήμερα κυκλοφορούν κατά μέσο όρο στην πόλη περί τα 280 οχήματα και ανέφερε ότι από τον οργανισμό λείπουν τεχνίτες, αλλά και περί τους 250 οδηγούς.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί, ενώ μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις