Ελλάδα

Οι Έλληνες-λέει-ευημερούν…

Ερευνα Βρετανικού οργανισμού κατατάσσει την Ελλάδα 30ή σε σύνολο 104 χωρών...
βάσει ενός πολυσύνθετου “δείκτη ευημερίας”. Ο δείκτης αυτός εκτός από τα οικονομικά στοιχεία, συνυπολογίζει και δείκτες όπως η ποιότητα της δημοκρατίας, η ασφάλεια, η παιδεία και οι προσωπικές ελευθερίες.

Έτσι μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε χαμηλές θέσεις όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, αλλά “κερδίζει έδαφος” επειδή έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες μαθητών ανά δάσκαλο (11/1) ή μεγάλο αριθμό γιατρών και νοσοκόμων ανά 1000 κατοίκους.
Για την ιστορία, σημειώνεται πως πρωταθλήτριες βάσει του Δείκτη Ευημερίας αναδεικνύονται οι Φινλανδία, Ελβετία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Αυστραλία. Ουραγοί η Ζιμπάμπουε, το Σουδάν και η Υεμένη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα