Ελλάδα

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων προειδοποιούν για διακοπή μεταφοράς μαθητών

Σε περιπέτειες θα μπουν μαθητές και γονείς που εμπιστεύονται τη μεταφορά των παιδιών τους σε τουριστικά λεωφορεία, αν γίνει πράξη η σημερινή προειδοποίηση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ΓΕΠΟΕΤ, ως πανελλήνιος φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων της χώρας, ενημερώνει τη μαθητική κοινότητα, τους γονείς, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του ότι από τις 31/3/2013 και πλέον οι επιχειρήσεις-μέλη της που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής, και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, πρόκειται να διακόψουν τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους με τουριστικά λεωφορεία, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις του έργου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους, οι μεταφορείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό λειτουργικό κόστος των λεωφορείων, στην προμήθεια πετρελαίου, στην πληρωμή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών στους οδηγούς και συνοδούς των τουριστικών λεωφορείων, καθώς και στην πληρωμή ΦΠΑ, καθώς δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί από την Περιφέρεια Αττικής για τις υπηρεσίες μεταφοράς που προσέφεραν βάσει υπογεγραμμένων συμβάσεων κατά το 2012.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής το πρόβλημα των ανεξόφλητων υπολοίπων είναι ακόμα πιο έντονο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, καθώς οι μεταφορείς δεν έχουν εξοφληθεί ολόκληρο το προηγούμενο έτος, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2012. Γι’ αυτό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν δύνανται πλέον να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι με δικά τους μέσα τη μεταφορά των μαθητών.

Η ΓΕΠΟΕΤ καλεί την Πολιτεία, το υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων -από μεταφορά των μαθητών του έτους 2012- προς τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, καθώς είναι αδύνατη πλέον η αυτοχρηματοδότηση της μεταφοράς από τους ίδιους τους μεταφορείς. Η ρευστότητα στην αγορά είναι ανύπαρκτη, οι επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια λειτουργίας τους και αν μέχρι τις 31/3/2013 δεν εξοφληθούν, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν το κοινωνικό έργο που επιτελούν, χωρίς να φέρουν γι’ αυτό καμία ευθύνη οι ίδιες, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: “Επ’ αόριστον” διακοπή της μεταφοράς 5.000 μαθητών

Σάπια ή όχι τα φρούτα στα σχολεία; Το υπουργείο διαψεύδει, την ώρα που Εισαγγελέας σταματάει τη διανομή στη Χαλκίδα

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ελεγμένα ποιοτικά όλα τα φρούτα που διανέμονται στα σχολεία

Σέρρες: Πενταήμερη εκδρομή με απρόοπτα για λύκειο στην Βιέννη!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φορτηγό παρέσυρε 3 αυτοκίνητα στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας: 8 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
Η κυκλοφορία άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται, ωστόσο εξακολουθεί να διεξάγεται με δυσκολία, με την Τροχαία να καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών
Πρέβεζα: Φορτηγό παρέσυρε 3 αυτοκίνητα στην υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου – Οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
6
Πώς η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική μπορεί να σχετίζεται με την κακοκαιρία Daniel, εξηγεί ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Αυτό που εξετάζουμε είναι «ο τυφώνας Daniel το 2023 να μετατόπισε κάποια μολυσμένα πτηνά στην Αττική γιατί τα κουνούπια μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου από πτηνά»
Κουνούπι
Φωτιά στη Χαλκιδική: Το «ευχαριστώ» του προέδρου Ιατρικού Συλλόγου σε εθελοντές και πυροσβέστες – «Ευτυχώς δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή»
«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όσους άνοιξαν ένα σπίτι, πρόσφεραν νερό, ένα χέρι βοήθειας ή απλώς στάθηκαν δίπλα σε έναν άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή φοβόταν»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του προαστιακού Πάτρας – Άγιος Ανδρέας: Είχε διακοπεί λόγω οχήματος πάνω στις γραμμές
Η Hellenic Train επισημαίνει ότι, εξαιτίας του περιστατικού, αναμένονται καθυστερήσεις, ενώ δεν αποκλείονται και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των δρομολογίων έως ότου απομακρυνθεί το όχημα
Προαστιακός Πάτρα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες