Παρασκευή, 1 Μαρ.
12oC Αθήνα

Παναγία Έλωνα: Το εντυπωσιακό μοναστήρι που είναι σφηνωμένο στον κόκκινο βράχο

Παναγία Έλωνα: Το εντυπωσιακό μοναστήρι που είναι σφηνωμένο στον κόκκινο βράχο

Εκκλησίες μικρές ή μεγαλύτερες, γνωστές ή λιγότερο γνωστές, εύκολα ή δύσκολα προσεγγίσιμες. Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα θα συναντήσεις σίγουρα διάφορους ναούς με τον καθένα να έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Ένα από αυτά τα μοναστήρια προκαλεί δέος μόλις το αντικρίζεις και είναι κυριολεκτικά σφηνωμένο μέσα σε έναν κόκκινο βράχο.

Ο λόγος για το μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας το οποίο βρίσκεται στον Πάρνωνα και σίγουρα εντυπωσιάζει όποιον βρίσκεται εκεί αλλά και όσους το θαυμάζουν από φωτογραφίες.

Η θέση του μοναστηριού κυριολεκτικά μέσα στο βράχο σου θυμίζει τα Μετέωρα και σε κάνει να απορείς πώς κατάφεραν να το χτίσουν εκεί πριν από τόσα χρόνια.

Η Μονή της Παναγίας της Έλωνας στην Αρκαδία είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα του οποίου η ιστορία ξεκινάει αιώνες πριν. Πιο συγκεκριμένα η ιστορία της ξεκινάει πίσω στο 1300.

Εκεί σε αυτή την απότομη πλαγιά του Πάρνωνα, το μοναστήρι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων στο Λεωνίδιο. Η ιστορία λέει ότι κάποτε οι βοσκοί που βρίσκονταν στην περιοχή είχαν δει φως σε αυτό το δυσπρόσιτο μέρος που είναι σήμερα το μοναστήρι.

Και ενώ στην αρχή δεν έδωσαν σημασία, στη συνέχεια σκέφτηκαν να αναζητήσουν την πηγή του φωτός στην απόκρημνη πλαγιά του Πάρνωνα. Κατέφυγαν τότε στον επίσκοπο Ρέοντος και Πραστού για να τον συμβουλευτούν.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις