Ελλάδα

Πανελλαδική απεργία στους Δήμους στις 17 Ιανουαρίου για τον θάνατο δημοτικής υπαλλήλου στο Ξυλόκαστρο

Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τους εργαζόμενους στους δήμους προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, με αφορμή τον πρόσφατο τραγικό θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλόκαστρου.

Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών (στο κτίριο επί της Βασ. Σοφίας) όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Την επόμενη μέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Η 45χρονη δημοτική υπάλληλος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν ΙΧ έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, στο οποίο επέβαινε εν ώρα υπηρεσίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε ότι τόσο η αδικοχαμένη υπάλληλος όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου «φέρεται να είναι ανασφάλιστοι, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο».

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εργασιακό έγκλημα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Είναι πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης η διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Είναι επιλογή της κυβέρνησης η πολιτική μηδενικών ελέγχων, η ατιμωρησία και η ασυδοσία, με αποτέλεσμα να επικρατούν στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., με κύρια ευθύνη σημαντικής μερίδας των Δημάρχων, η ανομία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη – Για μένα η Καρυστιανού είναι πολιτικός»
Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «είναι η δικηγόρος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον γιατί παίρνει τον λόγο συνέχεια, ήταν ο λόγος που είπα ότι πρέπει να γίνει σιωπή για να ακουστούν τα ονόματα των παιδιών μου»
Ο Νίκος Πλακιάς
12
Έρευνες του ελληνικού FBI στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου για την υπεξαίρεση κονδυλίων
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννη Παναγόπουλου αλλά και στις εταιρείες με τις οποίες είχε κάνει τις συμβάσεις η ΓΣΕΕ
Ο Γιάννης Παναγόπουλος 18
Μητέρα από την Ελβετία ευχαριστεί τον δήμαρχο Λειψών για τη σωτηρία του γιου της – Ο αγροτικός γιατρός τον διέγνωσε με σακχαρώδη διαβήτη
Η μητέρα έστειλε μια συγκλονιστική επιστολή στον δήμαρχο Λειψών για τον τρόπο που λειτούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περίπτωση του γιου της
Ο 12χρονος που διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη
Youth Pass 2026: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιους αφορά, ποιες παροχές προβλέπει και σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να αξιοποιηθεί
Έως 15 Μαΐου 2026 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr ή στα ΚΕΠ για οικονομική ενίσχυση, προς ενίσχυση πολιτισμού, τουρισμού και μεταφορών
Two female friends enjoying a movie night, sharing popcorn and laughs, creating a joyful and memorable cinema