Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την φυσική

Τα θέματα της φυσικής για τις Πανελλήνιες 2019 συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις με την ΚΝΕ να κάνει λόγο για εξαντλητικά θέματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι χιλιάδες μαθητές, υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάστηκαν χτες στο μάθημα της φυσικής, έχουν κάθε λόγο να είναι οργισμένοι με τα θέματα των εξετάσεων» υποστηρίζει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σε ανακοίνωσή της.

[read4more]

«Τα θέματα φυσικής δεν ήταν απλά πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Πρόκειται για εξαντλητικά, άκρως απαιτητικά θέματα, που λόγω του εύρους και της δομής τους απέκλειαν την πλειοψηφία των μαθητών από το να ανταποκριθεί. Δεν είναι τυχαίο, πως όλες οι αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις συμφωνούν σε αυτό» αναφέρει η ΚΝΕ.

«Οι μαθητές που προσπάθησαν να γράψουν καλά, κόντρα σε όλα τα εμπόδια, που έτσι και αλλιώς συναντάνε από τη γνωστή κατάσταση στο σχολείο, δε θα πληρώσουν τα σπασμένα ακόμα μια φορά» συνεχίζει η ΚΝΕ, θεωρώντας πως «το υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να τοποθετηθεί και κυρίως να βρει λύση».

Η ΚΝΕ απαιτεί «να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρξει τρόπος βαθμολόγησης στα συγκεκριμένα θέματα, που να παίρνει υπόψη τις παρατηρήσεις επιστημονικών ενώσεων και επιστημόνων, όπως:

α) Στη βαθμολόγηση του Β θέματος να μετρήσει αναλογικά η σωστή, έστω και τμηματική, διαδικασία δικαιολόγησης.

β) Στη βαθμολόγηση των Γ και Δ θεμάτων, λόγω τεράστιου όγκου πράξεων ως προς τον διαθέσιμο χρόνο, η βαθμολόγηση να εστιασθεί κυρίως στη σωστή αντιμετώπιση του φυσικού προβλήματος».

Πανελλήνιες 2019: Τι λέει η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής!

Η αντίδραση της ΚΝΕ έρχεται ως συνέχεια των χθεσινών αντιδράσεων από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα θέματα στις Πανελλήνιες 2019 “απευθύνονται σε πολύ υψηλού επιπέδου υποψηφίους”, ενώ το Υπουργείο ανακοίνωσε νέα ύλη Φυσικής Γ’ Λυκείου η οποία είναι πρόχειρα επιλεγμένη και υποβαθμισμένη ποιοτικά σε σχέση με την ύλη που αντικαθιστά.

Μάλιστα, αναρωτιέται “αν η επιλογή των θεμάτων εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, που επαληθεύουν τις επιλογές (!) του Υπουργού για το νέο εξεταστικό σύστημα”.

Επίσης, όπως επισημαίνει η Εταιρεία, “φέτος οι εξετάσεις Φυσικής κατέληξαν σε εξετάσεις αντοχής, με θέματα τεχνητά κατασκευασμένα και υπερβολικά φορτωμένα με μαθηματικές πράξεις που δεν αναδεικνύουν τις έννοιες και την ομορφιά της Φυσικής”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η μεγάλη ανατροπή των δεδομένων στο θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Η κάμερα και οι μαρτυρίες που «φωτίζουν» τις τελευταίες στιγμές του αξέχαστου καλλιτέχνη
Στην Ασφάλεια Αθηνών οι δύο γιατροί μετά τη σύλληψή τους - Το «χρυσό» πελατολόγιο του «ιατρείου των πλουσίων» στα χέρια των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDPPHOTO 29
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ζούσε, του χορηγήσαμε οξυγόνο» - Τι λέει ο διασώστης που εντόπισε τον τραγουδιστή μέσα στην κλινική
«Οι δύο γιατροί μας είπαν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης πήγε για μια θεραπεία και πριν ξεκινήσει υπέστη καρδιακή ανακοπή και ότι ξεκινήσανε να κάνουν και αυτοί προσπάθειες αναζωογόνησης» λέει ο διασώστης που μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ελπίς
Γιώργος Μαζωνάκης