Ελλάδα

Πειραιάς: Στο λιμάνι 215 μετανάστες από την Μόρια

Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης (01.10.2019) 215 μετανάστες από τη Μόρια με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Ρόδος".

Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας στην Αττική και την Πελοπόννησο. Το “Νήσος Ρόδος” πραγματοποιεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά.

Την Δευτέρα (30.09.2019) συνεδρίασε το υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό το βάρος της τραγωδίας στη Μόρια, Αποφασίστηκαν μέτρα για το προσφυγικό και όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε ως στόχο την αποσυμφόρηση της Μόριας μέσα στους επόμενους δυο μήνες. Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως θα «τρέξουν» άμεσα δυο προγράμματα που θα αφορούν στις ευάλωτες ομάδες.

Επίσης, θα «τρέξει» πρόγραμμα μετεγκατάστασης για 40.000 ανθρώπους, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Κομισιόν, κι άλλο ένα που προβλέπει τη μετεγκατάσταση 16.000 ανθρώπων σε ξενοδοχεία σε όλη την Επικράτεια. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν επίσης οι αλλαγές στο νόμο για το άλλο και το σχέδιο για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Επίσης τέθηκε στόχος για 10.000 επιστροφές έως το 2020.

Στο υπουργικό συμβούλιο με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα, κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 2
«Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια» λέει η πλευρά του 17χρονου δολοφόνου στην Πολωνία υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη του έκανε bullying
«Η Μάγια δεν ήταν πίσω από τον λογαριασμό που σαρκάζαμε τον 17χρονο» απαντά η μαθήτρια που καταγγέλεται ότι μαζί με τη νεκρή Μάγια του έκαναν bullying
Η άτυχη Μάγια που δολοφονήθηκε στην Πολωνία από τον 17χρονο