Ελλάδα

Πιάστηκε κύκλωμα με πειρατική συνδρομητική τηλεόραση – Βρέθηκαν στοιχεία χρηστών

Στα ίχνη των δραστών που φέρονται να παρείχαν παράνομα, υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, έφτασε η Ασφάλεια Πατρών μετά από έρευνα.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, το πρωί της Τετάρτης, έγινε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής τρεις Έλληνες άνδρες, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί τους.

Σε βάρος των επτά κατηγορούμενων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο (1.370) ατόμων στην Ελληνική Επικράτεια, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των (1.233.000 ευρώ), προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους (6.576.000 ευρώ).

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και στα αυτοκίνητά τους, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

40.966 ευρώ, 6 αποκωδικοποιητές, 2 υπολογιστές και ένα tablet, 3 κινητά τηλέφωνα, ένα πάνελ διαχείρισης πελατών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος συνομιλιών σε διαδικτυακές εφαρμογές σχετικές με την προαναφερόμενη δράση, τόσο μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και μεταξύ των μελών με τους πελάτες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε μεγάλη κινητοποίηση οι αρχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για να πιαστούν κυκλώματα “πειρατείας”.

Μάλιστα, από την έρευνα που έγινε, βρέθηκαν στοιχεία χρηστών τα οποία έχουν περιέλθει στα χέρια του ανακριτή με αποτέλεσμα συνεχώς να σφίγγει ο κλοιός για τους παράνομους χρήστες συνδρομητικών υπηρεσιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Βρέθηκε βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, σε σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
Η οικογένεια Τηλκερίδη έστειλε εξώδικο στην εταιρεία που χειρίζεται τις κάμερες και ζήτησε να της παραδοθεί το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού και να κοινοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησής του, εντός 48 ωρών
Τέμπη
10
Κεφαλονιά: Καταγγελία για τον 66χρονο που επικοινώνησε τελευταίος με τη Μυρτώ – «Βρέθηκα με υπέρογκα χρέη εξαιτίας του»
«Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, φέρομαι να ευθύνομαι για τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς», είπε ο καταγγέλλων για τον 66χρονο
Ο 66χρονος από την Πρέβεζα που συνομιλούσε και έστειλε χρήματα στην Μυρτώ