Ελλάδα

Το πρακτορείο ΜΙΑ των Σκοπίων για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία δεν ήταν δυνατόν να μην "παίξει" στα ΜΜΕ των Σκοπίων. Το επίσημο πρακτορείο ΜΙΑ, μάλιστα, δεν απέφυγε τις… ειρωνείες.

«Ούτε μια διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας και τον περικοπών σε μισθούς και συντάξεις δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τόσους Έλληνες όπως η κυριακάτικη διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία». Έτσι ξεκινά η ανταπόκριση του απεσταλμένου του πρακτορείου ΜΙΑ για το συλλαλητήριο.

Ο Σκοπιανός δημοσιογράφος περιγράφει πως «εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρήκαν στους δρόμους της Αθήνας, ανάμεσα τους μικρά αγόρια και κορίτσια και κληρικοί με ελληνικές σημαίες στα χέρια τους».

syllalitirio skopianoi

«Καλύτερα στο συλλαλητήριο από το να πίνουμε καφέ»

«Οι Έλληνες δήλωσαν στον ανταποκριτή του ΜΙΑ ότι είναι περήφανοι που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο “για να υπερασπιστούν το όνομα Μακεδονία” αντί να πίνουν καφέ και να τρώνε σε κοντινά εστιατόρια» γράφει το επίσημο πρακτορείο της ΠΓΔΜ.

«Προσπαθούμε να δείξουμε στους πολιτικούς ότι δεν πρέπει να “παραδώσουν” το όνομα Μακεδονία» είπε στο ΜΙΑ ο 55χρονος Μάνος Γεωργίου.

syllalitirio pano

Στα σκοπιανά ΜΜΕ γίνεται να αναφορά στην ανακοίνωση της αστυνομίας ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν 140.000 άνθρωποι. Φυσικά, δεν έλειψε ούτε ο σχολιασμός πως στο συλλαλητήριο ήταν κεντρικός ομιλητής ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται δύτης στη Βουλιαγμένη: Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης
Δύο δύτες πραγματοποίησαν κατάδυση σε ένα θαλάσσιο πηγάδι, στην περιοχή Λιμανάκια, από αυτούς, ο ένας κατάφερε να αναδυθεί, ενώ ο δεύτερος δεν βγήκε, πιθανότατα λόγω ισχυρών ρευμάτων που τον παρέσυραν
Δύτης
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
25η Μαρτίου: Η γαλανόλευκη στη θάλασσα του Πειραιά για την εθνική επέτειο – Συγκίνηση και υπερηφάνεια
«Συμβολικός, αλλά και ουσιαστικός τρόπος να αναδείξουμε τη βαθιά και διαχρονική σχέση του Πειραιά με τη ναυτοσύνη και τη θάλασσα», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης
Η Γαλανόλευκη στη θάλασσα του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821