Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Publicitas, ημερίδα με θέμα : «Νέες τάσεις στη διαφήμιση και αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας στο εξωτερικό, με έμφαση στην αγορά της Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας»

Publicitas, ημερίδα με θέμα : «Νέες τάσεις στη διαφήμιση και αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας στο εξωτερικό, με έμφαση στην αγορά της Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα της Publicitas που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Πέμπτη 6/2/2020 με θέμα τις επιτυχημένες στρατηγικές media στις Ευρωπαϊκές αγορές, με έμφαση στις αγορές της Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Εκπρόσωποι από την Deutsche Welle, τη Le Monde, Stern, Lufthansa Magazine, Geo, & digital media experts χαρτογράφησαν το τοπίο των  media και τις τάσεις ανά αγορά.

Επιγραμματικά, αναφέρθηκε ότι:

  • Στην Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία TV and web αποτελούν τα βασικά μέσα για να επιτύχουμε reach, brand and performance.
  • Ωστόσο, στις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας το print παραμένει δυνατό και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο media mix των  πλάνων προβολής, ειδικά για διαφημιζομένους από τον τουριστικό τομέα με μεσαία επίπεδα διαφημιστικών κονδυλίων. 
  • H DW -Deutsche Welle – προσδιόρισε με ακρίβεια τα οφέλη για τους διαφημιζομένους από την χρήση των δορυφορικών καναλιών όπως είναι η παράλληλη κάλυψη πολλών χωρών, ένα εξαιρετικό περιβάλλον που αναδεικνύει το προϊόν και ένα πολύ σημαντικό upscale κοινό με υψηλή αγοραστική δύναμη.
  • Όσον αφορά στη digital επικοινωνία, η χρήση apps, digital audio και της τεχνικής νοημοσύνης για  programmatic buying online & offline media πχ outdoor θα είναι  ανοδική.
  • Η απαγόρευση των 3rd party cookies από τη Google το 2022, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο στόχευσης των κοινών.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι ανεξάρτητα από το ύψος της διαφημιστικής επένδυσης είναι σημαντικό να υπάρχουν σαφείς και ξεκάθαροι στόχοι και στενή συνεργασία με το media agencies ώστε να βελτιώνεται η αποδοτικότητα της καμπάνιας κατά  την διάρκεια της υλοποίησης της. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις