Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Ψάχνουν το δρομολόγιο διαφυγής του πιστολέρο και των συνεργών του

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Ψάχνουν το δρομολόγιο διαφυγής του πιστολέρο και των συνεργών του

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί για τον εντοπισμό του πιστολέρο και των δύο συνεργών του, για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, νωρίς το πρωί του Σαββάτου (16.12.2023), που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών νεαρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σκληρούς μπράβους της νύχτας, οι οποίοι διέφυγαν, μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, με ένα ανθρακί τζιπ Range Rover, του οποίου οι πινακίδες ερευνάται αν είναι πλαστές. Παράλληλα, μέσω ανάλυσης κινήσεων στιγμάτων κινητών, οι αρχές θέλουν να καταγράψουν το δρομολόγιο της διαφυγής τους. Αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει ότι μέσα στο τζιπ βρίσκονταν τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα μιλούσε αλβανικά και το άλλο ελληνικά. 

«Σηκώθηκε ο ένας που τον πυροβόλησαν και περιφερόταν ματωμένος με ένα λευκό πουκάμισο που φορούσε. Ήταν μέσα στα αίματα και πήγαινε πέρα-δώθε. Ήταν σαν ζαλισμένος. Οι άλλοι δύο ήταν αρκετή ώρα κάτω», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι.

Το χρονικό

Οι τρεις νεαροί άνδρες ήρθαν στην Αθήνα μαζί με άλλους φίλους τους και βγήκαν το βράδυ της Παρασκευής (15.12.2023) στο Γκάζι για το μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους, ο οποίος παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου. Πέρασαν από διάφορα κλαμπ της περιοχής και κατέληξαν σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά γύρω στις 03:00.

Γύρω στις 06:00, έφυγαν από το κλαμπ και πήγαν να φάνε σε μια πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιάκχου, κοντά σε άλλο γνωστό κλαμπ της περιοχής. Λίγο μετά και ενώ κάποιοι έτρωγαν, ένας από τους υπόλοιπους που ήταν παραδίπλα, φώναξε την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί τζιπ.

Το τζιπ σταμάτησε λίγο πιο κάτω και δυο άτομα, πιθανόν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας, κατέβηκαν και τους πλησίασαν. Ένας εκ των δύο έριξε ένα χαστούκι, σε έναν από την παρέα την Κρητικών και οι υπόλοιποι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βγάλει όπλο και να ρίξει προς το μέρος τους.

Από τους πυροβολισμούς κατέληξαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύονται. Ο ένας, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις