Ελλάδα

Ρακοσυλλέκτης γάζωσε πολίτες σε δύο διαφορετικά σημεία στην Αθήνα, στον ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και στο Εφετείο στη Λουκάρεως – 5 τραυματίες

Οι τραυματίες είναι ελαφρά και έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό - Ο 89χρονος άφησε την καραμπίνα στο ισόγειο του Εφετείου και εξαφανίστηκε

Μια απίστευτη υπόθεση εκτυλίσσεται στο κέντρο της Αθήνας με έναν 89χρονο ρακοσυλλέκτη οπλισμένο με καραμπίνα να πυροβολεί εναντίον πολιτών σε δυο διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας. Συνολικά οι τραυματίες από τις δύο επιθέσεις είναι πέντε.

Ο ένοπλος ηλικιωμένος αρχικά πήγε στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό ανοίγοντας πυρ τραυματίζοντας ένα άτομο. Στη συνέχεια ο 89χρονος ρακοσυλλέκτης κατευθύνθηκε με ταξί στο Εφετείο που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως πυροβολώντας άλλα τέσσερα άτομα. Οι τραυματίες είναι ελαφρά και έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο ηλικιωμένος για να κάνει τις δύο επιθέσεις.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο ηλικιωμένος
Το όπλο που χρησιμοποίησε ο ηλικιωμένος

 

Αρχικά ο άνδρας φαίνεται να μπήκε μέσα στο κτίριο του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό κρατώντας την καραμπίνα και αφού έφτασε στον 4ο όροφο άνοιξε πυρ πυροβολώντας κατά των υπαλλήλων.

Ο 89χρονος φέρεται να εισέβαλε λίγο πριν τις 10:00 στο κτήριο του ΕΦΚΑ, προσπερνώντας την είσοδο και τον έλεγχο ασφαλείας χωρίς να τον σταματήσει κανείς. Ο φύλακας ιδιωτικής εταιρείας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε μόνο δικαίωμα οπτικού ελέγχου.

 efka kerameikos kordela astnomia eurokinissi  

efka kerameikos eurokinissi

efka kerameikos eurokinissi

Εκεί φέρεται να πυροβόλησε αρχικά στον αέρα, προειδοποιώντας τους υπαλλήλους να απομακρυνθούν. Στη συνέχεια, ακολούθησε δεύτερος πυροβολισμός που τραυμάτισε τον υπάλληλο στο πόδι, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Συγκεκριμένα μαρτυρίες αναφέρουν ότι έβαλε καραμπίνα στον γκισέ και πυροβόλησε. Ο άνδρας στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και χάθηκε στα στενά του Κεραμεικού.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, που έσπευσαν να βοηθήσουν τον τραυματισμένο υπάλληλο. Μάλιστα, αναφέρεται πως οι αστυνομικοί έκαναν τουρνικέ στον τραυματία προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία. Ο άνδρας που τραυματίστηκε στον ΕΦΚΑ συμμετείχε σε πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (55-66) και εργαζόταν για να συμπληρώσει ένσημα.

«Είπε σε έναν υπάλληλο να σκύψει και μετά πυροβόλησε», είπε ο διοικητής του ΕΦΚΑ.

 

 

Στην συνέχεια ο ηλικιωμένος που είχε κρυμμένη μια καραμπίνα μέσα σε καπαρντίνα, έφυγε από τον Κεραμεικό και κατευθύνθηκε στην οδό Λουκάρεως. Μπήκε στο γραφείο 23 του Ειρηνοδικείου, πέρασε κάθε έλεγχο, και έριξε τρεις πυροβολισμούς τραυματίζοντας τέσσερα άτομα.

Στο ισόγειο, άφησε την καραμπίνα και διέφυγε χρησιμοποιώντας πάλι ταξί με τους αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φεύγοντας πέταξε δυο τρεις φακέλους λέγοντας ότι εδώ θα δείτε τον λόγο που έγινε η επίθεση.

efka kerameikos
Μεγάλη κινητοποίηση μετά τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΕΦΚΑ
Επιθεση στον ΕΦΚΑ
Επίθεση στον ΕΦΚΑ

Τα άτομα που έχουν τραυματιστεί από την επίθεση στη Λουκάρεως είναι δικαστικοί υπάλληλοι.

Αστυνομικοί στη Λουκάρεως
Αστυνομικοί στη Λουκάρεως

Τρία ασθενοφόρα και δύο μηχανές του ΕΚΑΒ έφτασαν στην περιοχή του Εφετείου ενώ έχουν όλοι τις αισθήσεις τους και μεταφέρονται στον “Ερυθρό Σταυρό”.  Σύμφωνα με τους γιατρούς δεν φέρουν σοβαρά τραύματα και είναι όλοι εκτός κινδύνου.

Τραυματίας στη Λουκάρεως
Τραυματίας στη Λουκάρεως
eirinodikeio loukareos eurokinissi
Πανικός από τους πυροβολισμούς στη Λουκάρεως

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 89χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων τον αναφέρουν ψηλό και αδύνατο με μια μπλε καπαρντίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - «Έχει ψυχικό υπόβαθρο και χρήζει βοήθειας»
Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
Καταδίκη 35χρονου stalker μίας 26χρονης στη Θεσσαλονίκη - Είχε φτάσει στο σημείο να μετακομίσει από άλλη πόλη
Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, ζητούσε επίμονα ανταπόκριση εκφράζοντας επιθυμία για σχέση -ακόμη και για γάμο
iStock
Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Εφετείο: Η επίθεση που σχεδίαζε ο 89χρονος για 1 χρόνο και η απόδραση στην Ιταλία – Έπαιρνε σύνταξη 2600 δολαρίων από τις ΗΠΑ
Στον 89χρονο, είχε γίνει εμμονή το γεγονός οτι δεν έβγαζε σύνταξη απο το ελληνικό κράτος, δεν μπορούσε να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση και θεωρούσε συνυπεύθυνη και την ελληνική Δικαιοσύνη
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα 39