Ελλάδα

Ρατσιστική συμπεριφορά διεύθυνσης σχολείου σε βάρος τρανς μαθήτριας

Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς έπεσε μαθήτρια σε εσπερινό λύκειο της Αθήνας. Σε αργία τέθηκε η καθηγήτρια που την υποστήριξε!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την καταγγελία έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος κατέθεσε αναφορά του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, σύμφωνα με την οποία «τρανς μαθήτρια βρέθηκε εκτεθειμένη σε ρατσιστική συμπεριφορά από την πλευρά της διεύθυνσης του σχολείου και ενώ υπήρξε και πόρισμα από τον Συνήγορο του Πολίτη για την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας τής απειλούμενης από τον κοινωνικό ρατσισμό μαθήτριας και της διασφάλισης της απρόσκοπτης συνέχισης των σπουδών της, η ρατσιστική συμπεριφορά από την πλευρά της διεύθυνσης συνεχίστηκε και κλιμακώθηκε».

Καταγγέλλεται επίσης ότι η μοναδική καθηγήτρια που στάθηκε στο πλευρό της μαθήτριας, πέρασε από ΕΔΕ και τέθηκε σε αργία.

Με γραπτή απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενημερώνει ότι η μαθήτρια “έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και επομένως σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 26 του Συντάγματος, όπου κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο της απονομής δικαιοσύνης”.

Ο κ. Αθανασίου υπογραμμίζει ότι οι δικαστικές Αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης. Διαβεβαιώνει παράλληλα ότι εφόσον το αρμόδιο υπουργείο, στο πλαίσιο σχετικών ερευνών, εντοπίσει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν αξιόποινες πράξεις θα τα θέσει στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Διαβάστε

Πάρε κόσμε – Εκπτώσεις που φτάνουν και το 70%

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οικονομική ενίσχυση 50.000 ευρώ σε κάθε μια από τις οικογένειες των πιλότων που σκοτώθηκαν στην Τανάγρα - Διαγράφονται δάνεια και οφειλές
Πρόκειται για πρωτοβουλία που ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας εξέφρασε τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο πιλότων
Τανάγρα
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται παράνομα για αρθρίτιδα, καρδιά και στυτική λειτουργία
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τo σκεύασμα αυτό, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ
(EUROKINISSI)