Ελλάδα

Βρέθηκαν τα δυο 11χρονα αγοράκια που είχαν απαχθεί στη Λάρνακα! – Συνελήφθη ο δράστης

- Τα δυο ελληνόπουλα εντοπίσθηκαν σε περιοχή κοντά στο σχολείο - Τα είδαν περαστικοί να μπαίνουν σε πολυκατοικία μαζί με τον δράστη και ειδοποίησαν τις αρχές - Τα δυο 11χρονα αγοράκια έχουν ήδη παραδοθεί στους γονείς τους - «Ήταν όλοι άψογοι», τα πρώτα λόγια του πατέρα του ενός παιδιού ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την απαγωγή δυο 11χρονων παιδιών από το σχολείο τους το πρωί στην Λάρνακα. Τα παιδιά, βρέθηκαν καλά στην υγεία τους σε διαμέρισμα πολυκατοικίας σε περιοχή κοντά στο σχολείο τους. Ο δράστης είναι 35 ετών και ελληνοκύπριος και σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Τα δύο παιδιά έχουν παραδοθεί ήδη στους γονείς τους. Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, εξετάζεται το ενδεχόμενο σκοπός της απαγωγής να είναι τα λύτρα. Σε δηλώσεις του ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών, ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια. «Ήταν όλοι άψογοι», είπε. Ο εντοπισμός έγινε μετά από πληροφορία πολιτών που είδαν τα παιδιά να μπαίνουν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Η Αστυνομία έφθασε στο χώρο και συνέλαβε το δράστη και παρέλαβε τα παιδιά.

Δάκρυα χαράς στον αέρα

Την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του εντοπισμού των δυο παιδιών οι παρουσιαστές αλλά και ο ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού SigmaLive ξέσπασαν σε κλάματα.

Νωρίτερα και ενώ όλη η Κύπρος ήταν στο πόδι για τον εντοπισμό των παιδιών είχαν δει το φως της δημοσιότητας ανησυχητικές πληροφορίες. Ότι δηλαδή ο απαγωγέας είχε προσπαθήσει να αρπάξει και άλλα παιδιά από το σχολείο. Τα δυο αγόρια, παιδιά Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, εξαφανίστηκαν όταν άνδρας που τους παρουσιάστηκε ως ο νέος τους δάσκαλος τα παρέσυρε μέσα σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτησή του στο twitter ευχαριστεί τις αρχές για το αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δυο παιδιών.

Το χρονικό της απαγωγής των δυο αγοριών

Οι γονείς των δυο αγοριών στην κατάθεση στην αστυνομία είπαν πως καμία από τις δυο οικογένειες δεν είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα, ούτε και είχε υποπέσει στην αντίληψή τους κάποια περίεργη κινητικότητα κοντά στις περιοχές που διαμένουν, αναφέρει το newsit.com.cy.

Με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του Θεμιστοκλή Ντόγκλη και του Φίλιππου Σταματάκη, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία των δυο αγοριών. Ο πατέρας του Φίλιππου Σταματάκη είναι ορθοπεδικός που εργάζεται στο γενικό νοσοκομείο της Λάρνακας. Στο ίδιο νοσοκομείο ως νοσηλεύτρια εργάζεται και η μητέρα του παιδιού. Τις οικογένειες των δυο παιδιών που αγνοούνται συνδέει φιλική σχέση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και η μητέρα του Θεμιστοκλή Ντόγκλη επίσης εργάζεται στο Γ.Ν. Λάρνακας.

Τα δυο παιδιά είναι μαθητές στο δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Όλα έγιναν στις 07:30 το πρωί της Τρίτης. Τα δυο αγόρια πήγαν κανονικά στο σχολείο τους, άφησαν τις τσάντες τους στην τάξη και βγήκαν στο προαύλιο να παίξουν με τους συμμαθητές τους. Τότε, ένας μεσήλικας άνδρας φέρεται να τους ζήτησε βοήθεια για να μεταφέρει πράγματα στο αυτοκίνητό του. «Είμαι ο νέος σας δάσκαλος έρχεστε να με βοηθήσετε να μεταφέρω κάτι;», φέρεται να τους είπε. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά γιατί, όπως φέρεται να είπε, είχε χτυπήσει το χέρι του.

Όταν χτύπησε το κουδούνι διαπιστώθηκε ότι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης έλειπαν. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας έχει ηλικία μεταξύ 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ, περίπου 100 κιλών, με μούσι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου. Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να διακινείται με σεντάν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν σημειωθεί το περιστατικό, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή, πολλοί γονείς έσπευσαν στο σχολείο για να πάρουν τα παιδιά τους, τρομοκρατημένοι από τις εξελίξεις.

Στο πόδι όλη η Λάρνακα

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και ελήφθησαν μέτρα και στη «νεκρή ζώνη». Στο σχολείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

«Όλη η πόλη είναι αναστατωμένη, όλοι είμαστε στους δρόμους, προσπαθούμε να βρούμε πληροφορίες για να εντοπιστούν τα παιδιά» είπε στο newsit.gr ο δήμαρχος της Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Ακούστε τι δήλωσε

Με πληροφορίες από newsit.com.cy, sigmalive.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απαγορεύονται τα θαλάσσια σπορ και τα τζετ σκι στην Αττική - Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές και τις ώρες
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών – θαλάσσιων μοτοποδηλάτων, ισχύει κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00
Θαλάσσια Σπορ 4
Χειροπέδες σε 63χρονο εκπαιδευτικό που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για ασέλγεια ανηλίκων και κρυβόταν στην Κορινθία
Ο 63χρονος εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο της Αττικής όσο και τις δυσκολίες των ανήλικων μαθητών, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών
istock
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 7
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου 1