Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η απολογία της – Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για εξαίρεση της προέδρου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η απολογία της – Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για εξαίρεση της προέδρου

«Είναι κάτι που δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου στο μυαλό μου να πειράξω έστω μια τρίχα από την κόρη μου». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (15.11.23) την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. 

Η σημερινή δίκη είναι επεισοδιακή, καθώς διακόπηκε πολλές φορές, μετά από αίτηση για εξαίρεση της προέδρου από τον Αλέξη Κούγια, με την εισαγγελέα ωστόσο να την απορρίπτει και τελικά η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου να είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη. 

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας καταλόγισε υπόνοιες μεροληψίας στην πρόεδρο του ΜΟΔ, ζητώντας την εξαίρεσή της. 

«Για να θεωρηθεί ένας δικαστής ότι δεν είναι αμερόληπτος θα πρέπει αυτό είναι εμφανές στις πράξεις του», επισήμανε η εισαγγελέας της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξηγώντας ότι:

«Θα πρέπει ο δικαστής να κατευθύνει τα πράγματα προς ικανοποίηση κάποιου συμφέροντος. Η παρούσα αίτηση κατατίθεται σήμερα γιατί η κατηγορούμενη πιστεύει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου είναι μεροληπτικές και επηρέασε το δικαστήριο».

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε για την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την οποία κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας: «Στο σύνολο τους οι λόγοι δεν αφορούν σε πραγματικά γεγονότα ούτε προέκυψε κάτι αντικειμενικά εμφανές ότι η πρόεδρος έχει προσωπική σχέση ή προσπαθεί να κατευθύνει τη συζήτηση σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

«Από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με τη Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα.Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι…» τόνισε η κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια επισήμανε πως ακόμα δεν έχει μάθει πως έφυγε η κόρη της. «Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ την αιτία για την ανακοπή και οι δυο γονείς ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες» είπε η κατηγορούμενη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις