Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σε ποιον πολιτικό απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αμφίπολη;

Σε ποιον πολιτικό απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αμφίπολη;

Κι όμως υπάρχει ρητή απαγόρευση εισόδου σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό, του απαγορεύτηκε κατηγορηματικά να μπει στον τάφο της Αμφίπολης.

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι νεωτέρας και έχει δοθεί από τον ίδιο τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα.

“Έχω δώσει εντολή να μην με αφήσουν να μπω στον τύμβο! Είμαι σαν τον Οδυσσέα, που ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι του πλοίου”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στο Mega… θέλοντας να δείξει ότι και ο ίδιος δεν θέλει να έχει ειδική μεταχείριση ώστε να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστα οι ειδικοί.

Ο υπουργός μάλιστα ήταν κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, λέγοντας πως «είναι αδύνατο να βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο της Αμφίπολης. Η διαίσθηση που έχω” συμπλήρωσε ο υπουργός “είναι ότι αυτό είναι αδύνατον και το λέω όχι γιατί θέλω να εκπλαγώ ευχάριστα, αλλά γιατί αν υπήρχε μια τέτοια υπόνοια ή πληροφορία για τον Αλέξανδρο δεν θα μας είχε διαφύγει. Ο ένοικος του μνημείου πάντως είναι αντίστοιχος του μεγαλείου του μνημείου”.

Μάλιστα όπως είπε πέρα απ’ τον “ένοικο” του τάφου θα πρέπει να μας απασχολεί το ίδιο το μνημείο, το μυστικό είναι ο ίδιος ο τάφος είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του υπουργού για τον Μ. Αλέξανδρο πάντως προκάλεσαν αντιδράσεις με τον Κ. Τασούλα λίγο αργότερα να διευκρινίζει απ’ τον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1:
“Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο”

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε