Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σεπτέμβρης του ‘44: Η 3η Ελληνική Ταξιαρχία καταλαμβάνει το Ρίμινι και περνά τον Ρουβίκωνα! [pics]

Σεπτέμβρης του ‘44: Η 3η Ελληνική Ταξιαρχία καταλαμβάνει το Ρίμινι και περνά τον Ρουβίκωνα! [pics]

Η κατάληψη του Ρίμινι και η διάβαση του ποταμού Ρουβίκωνα από την 3η Ελληνική Ταξιαρχία των Σεπτέμβριο του 1944, ήταν δύο πολεμικά κατορθώματα που προκάλεσαν τον θαυμασμό των Συμμαχικών Στρατηγείων.

Η Ελληνική εποποιία των πολέμων 1940-41 εναντίων των Ιταλών και Γερμανών έληξε στην ηπειρωτική Ελλάδα στις 20 Απριλίου 1941, όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1941, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα υπέκυψε στρατιωτικά στις δυνάμεις του Άξονα , διατήρησε αμείωτη την απόφαση της να συνεχίσει τον αγώνα. Το πείσμα, το πάθος και το θάρρος των Ελλήνων αντικατοπτρίζεται πλήρως στα ανδραγαθήματα της 3ης Ελληνικής Ταξιαρχίας.

Η κατάληψη του Ρίμινι και η διάβαση του ποταμού Ρουβίκωνα από την 3η Ελληνική Ταξιαρχία των Σεπτέμβριο του 1944, ήταν δύο πολεμικά κατορθώματα που προκάλεσαν τον θαυμασμό των Συμμαχικών Στρατηγείων και μετέφεραν την Ελληνική δόξα του Ελ Αλαμέιν, της Τύνιδας και του Αιγαίου στο Ιταλικό Μέτωπο γράφοντας νέες σελίδες δόξας στην πολεμική Ιστορία του Έθνους μας κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ηρωικές μάχες της 3ης Ελληνικής Ταξιαρχίας στην Ιταλία απέναντι από τις πανίσχυρες Γερμανικές Δυνάμεις μνημονεύτηκαν και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία και την δράση της ένδοξης 3ης Ελληνικής Ταξιαρχίας στην Ιταλία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις