Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Σφάχτηκαν” για τον Πανούση – Ακυρώθηκε ολόκληρο επιστημονικό συνέδριο

“Σφάχτηκαν” για τον Πανούση – Ακυρώθηκε ολόκληρο επιστημονικό συνέδριο

Η διαφωνία των διοργανωτών επιστημονικού συνεδρίου, αν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Ιωάννης Πανούσης θα έπρεπε να είναι ή όχι ο κεντρικός ομιλητής, οδήγησε τελικά στην ακύρωσή του. Πρόκειται για το συνέδριο “Σχολικός εκφοβισμός-Bullying”, που επρόκειτο να συνδιοργανώσουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από 27-29 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο που ακυρώθηκε, επαναπρογραμματίστηκε για τα τέλη Ιανουαρίου, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για το συνέδριο “είχε αποφασιστεί ομόφωνα ήδη από το καλοκαίρι να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Ι. Πανούσης”. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης αμφισβήτησε τον προγραμματισμό αυτό, λέγοντας ότι “δεν είχαμε καταλήξει στον κ.Πανούση, ως κεντρικό ομιλητή, αλλά ήταν μία από τις προτάσεις, που εξετάστηκαν, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ.Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς και οι δύο είναι καλοί γνώστες του θέματος του σχολικού εκφοβισμού”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 10 Νοεμβρίου, σε συνάντηση εκπροσώπων των συνδιοργανωτών για την επίλυση οργανωτικών θεμάτων του συνεδρίου, “απροσδοκήτως, τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, με την επίκληση μη ακαδημαϊκών κριτηρίων, έθεσαν ζήτημα συμμετοχής του κ. Πανούση, ζητώντας τη διαγραφή του από τον κατάλογο των εισηγητών, αν και όπως προαναφέρθηκε, είχε αποφασιστεί ομόφωνα και είχε ανακοινωθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους η συμμετοχή του”. Ο κ.Ανανιάδης ανέφερε ότι “επέμεναν ότι έπρεπε να είναι κεντρικός ομιλητής, κάτι που προσωπικά δεν δέχομαι”. Διευκρίνισε δε ότι “δεν τέθηκε θέμα συμμετοχής του κ.Πανούση, αλλά η διαφωνία αφορούσε στο να είναι ο κεντρικός ομιλητής”.

“Στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Διεύθυνσης δηλώθηκε ότι παρόμοιο αίτημα δεν ήταν δυνατόν να γίνει δεκτό, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση εκ μέρους του Πανεπιστημίου των θεμελιωδών αρχών της ακαδημαϊκής δεοντολογίας. Προ της επιμονής τους, ο πρύτανης διέκοψε την συνεδρίαση δηλώνοντας, ότι ακυρώνεται η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Συνέδριο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη διευκρίνιση ότι το Ίδρυμα “είναι πρόθυμο να συμμετάσχει εκ νέου στη διοργάνωση, εάν και εφόσον τηρηθεί απαρέγκλιτα ο αρχικός σχεδιασμός του επιστημονικού Συνεδρίου”.

Ωστόσο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει προχωρήσει ήδη στον σχεδιασμό για τη διοργάνωση του ίδιου συνεδρίου, κατά πάσα πιθανότητα από 29-31 Ιανουαρίου, με συνδιοργανωτή το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και κεντρικό ομιλητή τον κ.Παρασκευόπουλο.

“Το συνέδριο ήταν μία πρόταση και ιδέα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Έχουν κατατεθεί περισσότερες από 150 εισηγήσεις από δασκάλους, καθηγητές και σχολικούς συμβούλους, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπάρχουν περισσότερες από 50 προτάσεις για εργαστήρια. Η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχει ξεπεράσει τις 1000 δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις εργασίες και τις 600 για τα εργαστήρια”, σημείωσε ο κ.Ανανδιάδης.

Διευκρίνισε δε ότι “είναι θέμα της οργανωτικής επιτροπής, αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το πιο πιθανόν είναι ότι ο κ.Πανούσης δεν θα κληθεί στο συνέδριο”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε